Kuća porodice Glišović u Atenici kod Čačka, koja je u petak uveče bila poprište masakra kada je sin Ilija (21) nožem nasmrt izbo majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87), nakon čega je naišao drugi sin Nikola koji je zatekao jeziv prizor, oblepljena je trakama i u danima nakon zločina. Kako smo saznali na licu mesta, iako su komšije znale da je Ilija mladić problematičnog ponašanja, niko nije mogao da očekuje da će presuditi svojim najbližima. A, da čitav slučaj bude još tragičniji, stravičan prizor, tri beživotna tela, zatekao je njegov brat Nikola, koji od pretrpljenog stresa još ne može da dođe sebi, ali ni da uđe u kuću.

Nad Atenicom pokraj Čačka, malim mestom koji broji svega nekoliko stotina stanovnika, nadvili su se tuga, šok i muk. Komšije i poznanici porodice Glišović sa nevericom prepričavaju šta se dogodilo u petak uveče, kada je Ilija (21) došao u kuću svojih roditelja. Iako za sada nije najjasnije šta je bio okidač za njegovu svirepost, poznato je da je nožem presudio majci Slađani, ocu Milanu i dedi Sretenu, a zatim pobegao.

U međuvremenu, kući je iz izlaska oko 2.00 sata iza ponoći došao i Ilijin brat Nikola. Videvši da se nešto čudno dogodilo u njegovoj kući, razbio je jedan od prozora i onda se pred njim ukazao horor prizor – beživotna tela njegovih najmilijih ležala su u lokvama krvi. Šokirani mladić je odmah pozvao policiju… U Atenici je potom usledilo opsadno stanje – policija je intenzivno tragala za osumnjičenim za ovaj zločin, a ubrzo se saznalo da je to upravo njihov sin Ilija.

„Nisam ulazila u kuću kada se to dogodilo ali je Nikola zvao moju ćerku i rekao joj je šta se dogodilo. Pošto moja ćerka nije bila kući jer studira, ona je pozvala komšinicu, i ona je rekla ‘mama idi kod Nikole, i rekla šta se desilo’. Provela je celu noć sa Nikolom. Gledala je kako iznose leševe, nije bila danas sposobna ni da ide da radi. Ovo je bio masakr, niko ovo nije očekivao“, kaže komšinica.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Komšije ove porodice ispričale su za naš portal da ih ne iznenađuje podatak da je Ilija bio nasilan, ali da niko nikada nije mogao da očekuje da će dići ruku na svoje i počiniti svirep zločin.

„Koliko sam saznao poslednjih godinu ili dve upao je u loše društvo, ali od ostalih članova porodice niko nije govorio o tome. Pretpostavljam da ih je bilo sramota. Ovo što je učinio je monstruozan čin, ali znam da je ranije bio dobro dete koje se bavilo sportom“, kazao je sagovornik portala Nova.rs. dodajući i da je bio dobar đak i veliki sportski talenat. Smatra, da bi za ovaj zločin koji se dogodio, tužilaštvo trebalo da se zapita koji je njihov posao.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Nikola Glišović Foto: Privatna arhiva

„Policija ga je privodila, znamo da je pravio haos u kući, čuli smo od poznanika, a uvek su ga puštali. Imamo informaciju da je bio na lečenju i na kraju šta se desilo. Užas. Tužan sam i pretužan“, zaključio je komšija za naš portal.

Kako smo u međuvremenu saznali, šok koji je Nikola doživeo videvši zaklane roditelje i dedu ostavio je teške posledice po njega, tako da prestravljeni mladić još ne sme ni da uđe u kuću svojih roditelja, već boravi kod rođaka u komšiluku. I njegovi susedi kažu da je najžalija upravo njegova sudbina, kom je rođeni brat oduzeo sve, a zatim mu priredio traumu koja će ga obeležiti za života.

Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija
Ilija G. Foto: Privatna arhiva

„Jadno dete, mrtva porodica, a najrođeniji mu je uništio i osakatio za ceo život“, zaključuje sa suzama u očima jedna komšinica, koja o ovom mladiću ima samo reči hvale. Kako su nam otkrili, on inače živi van Čačka, a studirao je u Sloveniji.

Ubica se branio ćutanjem

Osumnjičeni Ilija Glišović, kako smo saznali, saslušan je u subotu popodne u prisustvu advokata koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Branio se ćutanjem, a izrazio je želju da ga brani čačanski advokat Ivan Čvrkić. Nakon saslušanja, Glišoviću je određen pritvor do 30 dana, a advokat Čvrkić rekao je u izjavi za naš portal da će ga posetiti u pritvoru i da će tek nakon toga odlučiti da li će ga braniti.

Bonus video: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar