Miloš Simović i Sretko Kalinić
Miloš Simović i Sretko Kalinić Foto: MUP, Printscreen/YouTube/B92

Suđenje pripadniku “zemunskog klana” Milošu Simoviću, optuženom za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, člana iste kriminalne grupe, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu i to 11 godina nakon što se incident odigrao. Simović je negirao krivicu, a reč je sukobu, koji se desio dok su se obojica Zemunaca krila od istražnih organa, i koji se desio, ni manje-ni više nego, zbog žene.

Kako su mediji svojevremeno pisali, dvojica okorelih kriminalaca i pripadnika ozloglašenog “zemunskog klana” posvađali su se te 2010., dok su se pod lažnim imenima krili u Zagrebu u Hrvatskoj, i to dok je za njima bila raspisana Interpolova poternica zbog umešanosti u ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je likvidiran 2003. godine.

Pročitajte još:

Te 2010. godine Zemunci su se, navodno, posvađali na hrvatskom jezeru Rakitje, gde su otišli da roštiljaju. Ipak, piknik se ubrzo pretvorio u žestoki oružani sukob.

Naime, tada je Simović navodno u Kalinića ispalio dva hica u leđa i potom, misleći da ga likvidirao, pobegao sa lica mesta.

Kalinića je potom sreo slučajni prolaznik, koji je, videvši ga teško povređenog, odmah pozvao Hitnu pomoć. Zemunac je potom i operisan u bolnici, a nakon što se probudio iz kome, policajcima u Hrvatskoj ispričao je ko je na njega pucao.

Hrvatski istražni organi su ubrzo izjavili i da je Simović u Kalinića pucao iz ljubomore.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Povod za vatreni sukob bila je žena, a kako su mediji tada izveštavali, Kalinić je navodno bio u tajnoj vezi sa suprugom Miloša Simovića.

Inače, istragu o pokušaju ubistva Kalinića još pre 11 godina je sprovelo hrvatsko tužilaštvo i podiglo optužnicu, a onda su predmet u skladu sa sporazumima o saradnji dveju zemalja ustupili Srbiji, s obzirom na to da se i Kalinić i Simović nalaze u zatvoru u Srbiji.

Portal Blic pisao je ranije da je Simović, na jednom od kasnijih suđenja u Specijalnom sudu, ispričao da ga je Kalinić ubeđivao da se vrate u Srbiju, žive u šumi i jure svedoke saradnike. Pošto to nije hteo, navodno mu je zapretio da će proći kao Cvetko Simić, koji je krio „zemunce“ i počeo da otkopčava torbu. Simović je kazao, da je video da će ga tad ubiti, pa je izvukao pištolj i pucao u Kalinića.

Mokar izlazio iz Dunava

Inače, ubrzo nakon incidenta na jezeru u Hrvatskoj, Simović je krenuo ka Srbiji. Ipak, nedugo zatim, odnosno dva dana posle incidenta, na njega je naišla patrola srpske granične policije i stavila mu lisice na ruke.

Foto: MUP

Oni su tada videli kako muškarac, potpuno mokar, izlazi iz Dunava i priveli ga, nakon čega se ustanovilo da je reč o ozloglašenom pripadniku “zemunskog klana”.

Podsetimo, Miloš Simović i Sretko Kalinić se trenutno nalaze u sprskim zatvorima gde izdržavaju maksimalne zatvorske kazne zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, ali i zbog niza zločina koje su izvršili kao pripadnici “zemunskog klana”, među kojima su i likvidacije u Beogradu 2004. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar