Foto: Mup Srbije, Starsport

Jedan od vođa navijača "Rada" Vladimir Kovačević (32), koji je javnosti poznat po fotografiji s koncerta "Riblje čorbe" sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, uhapšen je jutros zbog sumnje da je podstrekivao tri osobe da zapale automobil "rendž rover" u Ulici Augusta Cesarca. Kako saznaje Nova.rs, Kovačević se sumnjiči da je u junu ove godine naložio da se zapali automobil Sonje Lazetić, supruge bivšeg fudbalera Nikole Lazetića.

U policijskoj akciji uhapšen je Vladimir Kovačević Kovač, jedan od vođa navijača „Rada“, a kako je saopšteno iz Informativne službe MUP Srbije, na teret mu se stavlja krivično delo podstrekavanje na izazivanja opšte opasnosti.

Pročitajte još:

Prema saznanjima našeg portala, njega policija sumnjiči da stoji iza paljenja „rendž rovera“ u ulici Augusta Cesarca na Dedinju, koji se nalazi u vlasništvu Sonje Lazetić, supruge fudbalera Nikole Lazetića. Ranije su zbog ove paljevine uhapšena trojica punoletnih muškaraca i jedan maloletnik, a na kraju je, kako stoji u saopštenju policije, krivična prijava zbog paljevine i izazivanja opšte opasnosti podneta protiv tri osobe.

Inače, ime Vladimira Kovačevića Kovača odavno se pojavljuje u rubrici crna hronika zbog brojnih krivičnih dela. Široj javnosti postao je poznat nakon fotografije s ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija Vladimira Kovačevića Kovača i ministra policije Aleksandra Vulina kako stoje zagrljeni na koncertu „Riblje čorbe“. Vulin je za sliku prokometarisao kako nije znao ko je zapravo to, i da se slikao sa svojim fanovima. Čudno je kako ni ministrovo obezbeđenje nije znalo ko je Kovač, iako je već tada bio osuđivani kriminalac.

Nedugo nakon toga, pojavio se i snimak kamere za video nadzor iz jednog beogradskog lokala gde se Kovač pozdravlja i sa bivšim ministrom policije, a sada vojske, Nebojšom Stefanovićem.

Inače, Kovačeviću je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova, posle čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, a zatim u zatvor u Sremskoj Mitrovici na izdrđavanje kaznu zatvora zbog ranije počinjenih krivičnih dela.

Iako je Kovač ranije govorio da nije navijač, posle se ispravio i pojasnio da nije više aktivni navijač. Ipak, po mnogima je on i dalje, ako ne jedan od vođa, vrlo uticajna ličnost među navijačima „Rada“, tojest njihove navijačke grupe „Junajted fors“.

BONUS video: Govor Vulina

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar