Slobodan Malešić Foto: MUP Srbije

Uhapšeni šef Policijske uprave Novi Sad Slobodan Malešić novac, koji je stekao trgovinom uticajem, ulagao je mahom u nekretnine, ali i u stipendiranje sina u inostranstvu, a prema nezvaničnim saznanjima lista “Nova” u svojoj imovinskoj karti poseduje splav na Savi u Beogradu od 300 kvadrata, “penthaus” u centru glavnog grada površine 250 kvadrata, porodično imanje...

Slobodanu Malešiću, privedenom zbog sumnje da je trgovao uticajem, zajedno sa policijskim službenikom PU Prijepolje Ljubomirom Stanišićem, policajcem UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije Draganom Kovačevićem i privatnim preduzetnikom i vlasnikom više firmi Prijepolja Dženanom Kujovićem, određen je pritvor do 30 dana.

Malešić je, kako je ranije saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, osumnjičen da je, koristeći svoj službeni položaj, posredovao da se ne izvrše određene službene radnje – primao je novac od Kujovića, koji bi kasnije davao drugim osumnjičenim policajcima, kako ne bi podnosili prijave protiv Kujovića i njegovih zaposlenih.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Osim toga, Stanišić i Kovačević su imali zadatak da pružaju zaštitu Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i savetuju ih kako da postupaju pred nadležnim organima.

“Penthaus” s pogledom na Kalemegdan

Osumnjičeni Malešić I Stanišić primali su novac ali I materijalna dobra. Kako je naš list nezvanično saznao, Malešić je vlasnik luksuznog “penthausa” u centru Beograda. Reč je o skupocenom kompleksu zgrada kod Beogradskog zoološkog vrta. U imovinskoj karti policijskog generala našao se I jedan splav na Savi.

Kalemegdan Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Ilustracija

Kako smo saznali, reč je o kućici na vodi u Makišu, a objekat je površine 300 metara kvadratnih. Kako je juče saopštilo tužilaštvo, deo novca je uložio I u sređivanje porodičnog imanja, dok je određenu sumu izdvojio I za navodno stipendiranje sina na Pomorskom fakultetu u Sloveniji. Osumnjičeni Stanišić je novac pak ulagao u uređenje stana.

Pokušao da zataška nasilje u porodici

Osumnjičeni načelnik PU Novi Sad, koji je, podsećanja radi, na to mesto doveden nakon hapšenja Milorada Šušnjića takođe zbog trgovine uticajem, kom će se suditi zajedno sa Dijanom Hrkalović, povezuje se sa više nezakonitih radnji.

Pročitajte još:

Između ostalog, Malešić je uticao na policijske službenike da napuste mesto saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo vozilo MUP u kom se vozio upravo on, ali i uticao na to da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP koja se odnosi na obaveznu kontorlu osumnjičenog Kujovića.

Sa druge strane, njegov kolega Stanišić je jednom Kujovićevom rođaku učinio uslugu tako što je uticao da izbegne pritvor i to za nasilje u porodici.

Biznismen povezan sa Moravskim koridorom

Kako naš list nezvanično saznaje, uhapšeni Dženan Kujović vlasnik je prevozničke firme iz Prijepolja, koja poseduje 20-30 kamiona.

Kujović se dovodi u vezu sa gradnjom auto-puta Moravski koridor. Navodno, njegovi kamioni su angažovani da prevoze građevinski materijal za izgradnju puteva. Takođe, kamioni Kujovićeve firme najčešće putuju u Albaniju. Prema informacijama do kojih je došao naš portal, uhapšeni Kujović je povezan sa poznatim crnogorskim biznismenom R.U.

Imovinska karta prljavog načelnika

* Splav od 300 kvadrata na Savi
* Penthaus od 250 kvadrata, zgrada kod Kalemegdana
* sređivanje porodičnog imanja
* stipendiranje sina na Pomorskom fakultetu u Sloveniji

BONUS video: Vulin kod Sava Centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare