Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je uhapsila Kraljevčanina Stefana Milašinovića (24) osumnjičenog za ubistvo Luke Žižića (37) 28. aprila u kafiću "Ritual" u novobeogradskom Bloku 44. Na mnogo načina ovaj zločin je povezan sa jednom drugom likvidacijom, Aleksandra Šarca u oktobru 2020. godine.

Iako ih deli dve godine, po mnogo čemu ova dva ubistva su preslikana. Napad na vlasnika kafića pored novobeogradske pijace je, čini se, bio isplaniran do najsitnijih detalja. Milašinović je bio obučen u radničko odelo, što ga čini neupadljivim u to vreme, jer dosta ljudi u radničkim odelima u to vreme istovara i utovara robu, tako da jedan čovek u kombinezonu ne izaziva nikakvu naročitu pažnju.

Pročitajte još:

Sa mesta zločina osumnjičeni je pobegao električnim trotinetom koji je prethodno sakrio u obližnjem žbunju, a imao je unapred isplaniranu rutu za bekstvo, do parkinga iza zgrade u Jurija Gagarina 28 u novobeogradskom Bloku 64, gde su ga najverovatnije čekala kola kojim je pobegao za Kraljevo. Uhapšen je u „štek stanu“ u Kraljevu, a policija je prilikom hapšenja pronašla i manju količinu kokaina i marihuane, kao i izvesnu sumu evra, za koje se pretpostavlja da je deo novca kojim je plaćen ubica.

Pronalazak kokaina objašnjava delimično i njegovo ponašanje kobne večeri. On je bio siguran u sebe i nemilosrdan, ali i nepromišljen, verovatno zbog narkotika čije je dejstvo, između ostalog, nedostatak straha i preterana sigurnost. Milašinović je u žrtvu ispalio sve metke koje je imao u šaržeru, ali nije računao da će prijatelji napadnutog Žižića „skočiti na pištolj“. Iako je uspeo da pobegne, napravio je novu grešku, nije računao na vrata koja se otvaraju ka unutra, pa su ga ispred stigli ponovo. Ispred kafića su mu oteli pištolj kojim su ga udarali u glavu. Milašinović je ostao da leži, ali je iskoristio prvi povoljan trenutak da skoči i utekne, dok su momci koji su ga savladali sprečavali Lukinog brata da ubicu izbode nožem.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Mnogo grešaka i materijalnih dokaza je ubica ostavio iza sebe i sve je to olakšalo posao policiji, kojoj je najveći problem bilo pitanje gde, a ne ko. Iza sebe je Milašinović ostavio masku, kačket, pištolj, snimile su ga kamere i sve to će pomoći tužlaštvu. Ova likvidacija će najverovatnije biti kvalifikovana kao teško ubistvo za koje je zaprećena i doživotna kazna zatvora, osim ukoliko plaćeni ubica ne bude sarađivao sa policijom i ne oda naručioca ubistva.

Foto: Arhiva/Instagram/duh.grobarstva

Ovo ubistvo jeste izvršio plaćeni ubica, ali je ono daleko od profesionalnog. Isto kao i ubisto Aleksandra Šarca (35) u podzemnoj garaži TC „Ušće“ 17. oktobra 2020. Iako ih dele skoro dve godine na mnogo načina su ova dva zločina povezana, a ono što je možda i najčudnije je što su obe ubice vrlo mladi momci iz Kraljeva. Milašinović nije ni imao dosije, a Lazar Ilić ubica ALeksandra Šarca je bio poznat po nekim sitnim krivičnim delima Obojica su u žrtve pucali dok su imali metaka, a nisu obraćali pažnju na kamere za video nadzor.

Obojica su ostala bez oružja, jednog od ključnih dokaza za policiju i tužilaštvo, dok su Milašinoviću pištolj oteli, Lazar Ilić je oružje kojim je likvidirao Šarca, slučajno ili namerno, ispustio ispred tržnog centra gde ga je policija i pronašla. Obojica su brzo identifikovani i obojica su uhapšeni. Doduše, Lazar Ilić se još nalazi u Crnoj Gori, u pritvoru, jer ga tamo sumnjiče da se spemao da počini još jednu likvidaciju.

Čini se da je ovo previše koincidencija, a ono što zabrinjava je što policija, do sada, nije otkrila ko regrutuje i plaća ove nevešte ali i nemilosrdne ubice.

*****

BONUS VIDEO: Ubistvo Luke Žižića u kafiću „Ritual“ u Novom Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare