Kragujevac: Ubio ženu, pa popio sonu kiselinu

Hronika 29. nov. 202014:44 > 14:46
Podeli:
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Dobrivoje Dinkić (61) iz Kragujevca, koji je u policiji priznao da je ubio svoju nevenčanu suprugu Ljubinku P. (61), a potom pokušao samoubistvo tako što je popio sonu kiselinu, nalazi se u pritvoru, a u ponedeljak će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu (VTJ) na saslušanje, potvrđeno je našem portalu u VTJ.

Policija je u subotu u kragujevačkom naselju Bresnica, pronašla beživotno telo Dobrivojeve nevenčane supruge Ljubinke P, a Tužilaštvo je dalo nalog za obdukciju, kako bi se utvdilo vreme i uzrok smrti nesrećne žene.

U VTJ našem portalu je potvrđeno da je Dobrivoje Dinkić pokušao samoubistvo trovanjem, zbog navodne žalosti za preminulom suprugom koja je je na isti način izvršila samoubistvo, a kasnije je u policiji priznao da je on usmrtio Ljubinku P.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

On se za sada sumnjiči za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, a posle obdukcijei saslušanja, kako smo saznali, Tužilašvo će doneti odluku da li će ovo krivično delo biti biti prekvalifikovano u teško ubistvo.

Komšije iznenađene zločinom

Najbliže komšije nevečanih supružnika nisu mnogo znali o njihovom životu, osim da su živeli u teškim materijalnim uslovima i da su, kako navode ‘’jedva spajali kraj sa krajem’’. Vest o ubistvu ih je, pojašnjavaju iznenadila, a navode da pre tragedije ništa nisu čuli, već da su o smrti
komšinice saznali tek teka kada je u subotu policija došla na uviđaj.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prva komšinica se priseća da je Ljubinka u Dobrijvojevu kuću došla pre oko pet šest godina, te da je slabo komunicirala sa komšilukom. Ne može da nasluti šta je motiv ovog ubistva, ali pretpostavlja da je Dobrivoje verovatno bio ljubomoran, jer ga je Ljubinka, navodno, pre izvesnog vremena napustila i preudala se.

‘’Nismo je viđali neko vreme, a onda smo pre oko nedelju dana čuli da je Dobrivoje otišao da je traži i vratio je kući. ’’, kaže komšinica koja nije želela da joj spominjemo ime.

Ona dodaje da je Ljubinka i pored teškog siromaštva u kome je živela, bila ‘’uredna i vredna žena’’, te da su se izdržavali od preprodaje starih i polovnih stvari.

‘’Žao mi je što je ovako okončala život, bila je mučenica. U kući nisu imali struju, pa su i leti i zimi ložili vatru, a ona je stalno skupljala granje po šumi i druge stvari koje mogu da se lože. Nesrećna žena, žao mi je što je tragično nastradala’’, priča komšinica.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Teške uslove u kojima su Dobrivoje i Ljubinka živeli, kao i navode komšinice da nisu imali struju potvrđuju i slike zapuštenog dvorišta koje je puno granja i drvenih ostataka stolarije, kojim su se grejali.

Komšije iz Bresnice, iznenađene zlošinom, za Dobrivoja kažu da nije bio preke naravi, niti je pio, dodajući da im je povremeno, za nadnicu pomagao da sređuju dvorišta i šupe.

’Čuli bismo ih ponekad da se posvađaju, ali nikada nismo primetili neko nasilje. Iznenađeni smo što je digao ruku na Ljubinku. Ne znamo ni kada se to desilo, jer se iz kuće ništa nije čulo, a tu smo odmah pored njih ’’, iznenađeno priča prvi komšija. On kaže da je Dobrivoje nekada radio u Zastavi, te da je u poslednje vreme pokušavao da ‘’prikupi neke papire’’ kako bi ostvario pravo na penziju.

Okolnosti pod kojima je Ljubinka P. preminula biće poznate posle obdukcije, a kako smo nezvanično saznali, Dobrivoje prilikom pokušaja samoubistva ispijanjem sone kiseline, nije zadobio teže zdravstvene posledice. On će posle policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu, u ponedeljak biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar