Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

U razmaku od nedelju dana, kragujevačkom Apelacionom sudu telefonom su upućene dve lažne dojave o podmenutoj bombi. Prema informacijama koje smo dobili od portparola tog suda, jedan krivični predmet je bio na ‘’rasporedu’’ oba puta kada je stigla lažna dojava, a reč je o ekstradiciji kineskog drzavljanina pravosudnim organima Narodne Republike Kine.

Kragujevačkom Apelacionom sudu upućene su dve anonimne dojave o podmetnutoj bombi u razmaku manjem od nedelju dana. Prva dojava bila je 25. avgusta, a druga posle šest dana -31.avgusta. Oba puta poziv je bio upućen Apelacionom sudu oko 10.30h, a na sreću u ova slučaja, radilo se o lažnoj dojavi. Zgrada suda je oba puta evakusiana, a sve aktivnosti zaposlenih bile su prekinute na dva sata.

Portal Nova.rs, zvaničnim putem uputio je Apelacionom sudu pitanja, da li postoji veza između datuma i suđenja koja su bila zakazana za 25. i 31. avgust. U ovoj pravosudnoj ustanovi nisu mogli da otklrivaju previse detalja, kako ne bi remetili istragu, ali smo dobili potvrdu da postoji „poklapanje’“ u jednom slučaju.

Pročitajte još:

Našem portalu je rečeno da je za 25. avgust bila zakazana sednica Veća u ukupno 11 krivičnih predmeta, dok je šest dana kasnije, prilikom druge dojave o bombi, sednica bila zakazana samo u jednom predmetu i to, baš u slučaju koji je odložen 25. avgusta, saopštila je Milena Andrijević, portparolka Apelacionog suda.

U Apelacionom sudu su pojasnili, da se radi o predmetu u kome se odlučivalo o izručenju – ekstradiciji kineskog državljanina pravosudnim organima Narodne Republike Kine, ne navodeći koje krivično delo je u pitanju.

U ovom Sudu nisu želeli da komentarišu moguću povezanost sa dojavom, već su samo naveli, da je to jedini krivični predmet koji se ‘’poklapao’’ sa oba datuma kada je sudu upućena dojava o bombi.

U policiji nam je rečeno da se intenzivno traga za počiniocem koji je anonimno prijavio da je u zgradi Suda podmetnuta bomba.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare