Zidjin koper Srbija
Ziđin koper Srbija Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Radnik Borske flotacije M. M. (55) pretučen je jutros kada je pokušao da spreči krađu otpadnog bakra i zaštiti imovinu kompanije "Srbija Ziđin Koper".

Radnika su u pogonu drobljenja, gde se odvaja hladan materijal, napale dve osobe i nanele mu povrede u predelu lica, zbog čega je zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice, saopštila je kompanija „Srbija Ziđin Koper“.

Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu.

Borska policija je sat vremena nakon napada uhapsila napadače koji su ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom.

Po podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala, navode iz kompanije za RTS.

„Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim akcijama učestvuje sve veći broj maloletnika i žena“, kaže rukovodilac sektora Saša Perišić.

„Srbija Ziđin Koper najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, pohvaljuje radnika M. M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije, ali i poziva sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike“, piše u saopštenju kompanije.

BONUS VIDEO: Krađa bakra u Ziđinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar