Foto: MUP Srbije

Kako nezvanično saznajemo, trojica pripadnika Kosovske policije koji su uhapšeni pre dva dana u blizini adminsitrativnog prelaza Jarinje, upravo daju iskaz u javnom tužilaštvu u Kraljevu.

„Trojica uhapšenih kosovskih policajaca, R.Z., B.S. i M. S. od jutros se nalaze se u Višem tužilaštvu u Kraljevu. I njihovo ispitivanje još traje“, kaže izvor iz policije.

Nakon ovoga Viši javni tužilac u Kraljevu će odlučiti da li će predložiti pritvor, a potom će sudija odlučiti da li će odrediti pritvor u trajanju od 30 dana.

Advokat Čedomir Stojković tvrdi da pravosudni organi Srbije odluku moraju da donesu do 12.30 časova, kada ističe 48 sati policijskog zadržavanja.

Stojković navodi da na osnovu Briselskog sporazuma Srbija tretira kosovsku policiju kao legalnu oružanu snagu.

„Zato ukoliko je pripadnik te policije zatečen sa oružjem na teritoriji Srbije bez kršenja ostalih zakona, on ne može biti uhapšen, jer je njegov status za Srbiju jednako legalan kao i status policije Republike Srbije. Ako Srbija postupa suprotno, to znači da krši Briselski sporazum. A Srbija upravo postupa suprotno“, napisao je Stojković na tviteru.

Bonus video: Saobraćajna nesreća u Ulici Strahinjića Bana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare