Foto: MUP Srbije

U Palati Srbija danas je održana vanredna konferencija Ministarstva unutrašnjih poslova.

Javnosti se obratio državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić a povodom hapšenja trojice kosovskih specijalaca, za koje srpski zvaničnici tvrde da su uhapšeni na teritoriji Srbije, dok kosovski premijer Aljbin Kurti navodi da su kidnapovani na Kosovu.

„Danas u 12.38 časova u administrativnom pojasu prema Kosovu, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije su locirali i uhapsili trojicu pripadnika takozvane Kosovske policije. Sva trojica uhapšenih bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, GPS uređajima, mapama i drugom opremom“, rekao je Brkić na početku.

Brkić je naveo da su trojica pripadnika Kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. službenim vozilom marke „dačia daster“ došli do, kako je istakao, alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, gde su ostavili vozilo i nastavili peške putnim pravcem Orahovo – Gnjilica, gde su locirani i uhapšeni od strane srpske policije.

„Mesto hapšenja se nalazi u reonu sela Gnjilica u opštini Raška, na više od jednog kilometara u dubini teritorije centralne Srbije“, rekao je on.

Foto: MUP Srbije

On je istakao da pripadnici MUP-a Srbije nisu ni u jednom trenutku prelazili ili bili blizu administrativne linije.

„Naglašavam da je Srbija ozbiljna država i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili Rezolucju 1244, kao ni vojno-tehnički sporazum (iz Kumanova)“, istakao je Brkić.

Foto: MUP Srbije

Brkić je na kraju konferencije naveo i da pripadnici MUP-a Srbije nisu preduzeli „nijedan protivpravni akt prilikom postupanja prema uhapšenima“.

Policija Srbije će u saradnji sa, kako je istakao Brkić, nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad.

Foto: MUP Srbije

Ranije danas konferenciju za medije održao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je rekao da su trojica kosovskih policajaca uhapšena u rejonu sela Gnjilica, u Raškoj.

„Pripadnici naše policiji nisu nogom kročili na teritoriju Kosova. Oni koji su prekršili Rezoluciju 1244 jesu albanski teroristi, pripadnici Kosovske policije“, rekao je Petković, a preneo je N1.

Foto: MUP Srbije

BONUS VIDEO – Srpska policija uhapsila trojicu kosovskih specijalaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare