Ilustracija Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

Povodom dešavanja na severu Kosovske Mitrovice oglasila se i kosovska policija, koja tvrdi da su se sukobili s "kriminalnim grupama". Inače, ranije danas u neredima na severu Kosova ranjen je Srbin Srećko Sofronijević (36), koji je upucan u leđa.

Inače, jutros su bačene šok bombe i suzavci na severu Kosova, nakon upada kosovske policije, koja je sprovodila akciju Završena je policijska operacija u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice. Povređeno je šest policajaca, od toga pet Albanaca i jedan Srbin.

Pročitajte još:

„Dok je u svim drugim regionima policijska operacija prošla bez problema, u Severnoj Mitrovici organizovano su se okupile kriminalne grupe, napravile blokade na putevima sa raznim prevoznim sredstvima, koristile gasne boce, šok bombe, vatreno oružje i ručne bombe, sa ciljem ometanja i napada na carinu i policajce koji su bili na dužnosti“, navodi se u saopštenju tamošnje policije.

Policija je u saopštenju istakla da je „pozivajući se na stvorenu situaciju, direktno ugrožavanje policijskih službenika, blokade puteva, upotrebu gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Kosovska policija je bila primorana da preduzme policijske mere koristeći neophodna pravna sredstva, kako bi se službenicima uključenim u operaciju, građanima na tom području pružila sigurnost i stvorila mogućnost slobodnog kretanja i kretanja.

Kao rezultat pucnjave raznim vatrenim sredstvima na policajce, do sada je prijavljeno da je šest (6) policajca zadobilo telesne povrede, od čega (5) policajaca albanske nacionalnosti i (1) srpske nacionalnosti. Prema prvim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policajce je takođe povređena.

Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

„Do sada, osam (8) osoba je uhapšeno i sprovedeno: R. K. (1957) kosovski / Albanac, muškarac iz Peći, A. K. (1979) kosovski / Albanac, muškarac iz regiona Prištine, M.N. (1990) kosovski / Albanac, muškarc iz regiona južne Mitrovice, I.Z. (1982) kosovski / Albanac, muškarc iz regiona južne Mitrovice, A.D. (1995) kosovski / Albanac, muškarc iz regiona južne Mitrovice, M. DŽ. (1958) kosovski / Bošnjak, muškarac iz severne regije Mitrovice, I. H. (1975) kosovski / Albanac, muškarac iz regiona severne Mitrovice, M. L. (1978) kosovski / Srbin, muškarac iz regiona Severne Mitrovice“, piše RTK.

BONUS video:Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar