Kosovska policija pripremila poseban operativni plan za proslavu Vidovdana

Hronika 27. jun 202220:18
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Policija Kosova je pripremila operativni plan upravljanja bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle proslave Vidovdana, koja se održava sutra na Gazimestanu, saopšteno je iz Policije Kosova.

Kako je saopšteno i ove kao i prethodnih godina kako bi manifestacija protekla nesmetano i bez incidenata, predviđene su neke strateške, planske, koordinacione, preventivne i operativne mere.

Povećaće se mere bezbednosti radi garantovanja javnog reda, mira i bezbednosti, pre, za vreme i posle manifestacije Vidovdan.

Među merama su i garantovanje slobode kretanja i učešća na mitingu ili manifestaciji za sve zainteresovane građane, obezbediće se kontrola i upravljanje saobraćajem na svim autoputevima, regionalnim i lokalnim putevima.

Policijske jedinice će biti angažovane za preusmeravanje saobraćaja na onim putevima na kojima može doći do privremenih prekida saobraćaja u vreme održavanja manifestacije, sa početkom u Gračanici u prepodnevnim časovima, a zatim na Gazimestanu u podne do završetka manifestacije.

Policija će prema posebnom planu obezbediti pratnju posebnih grupa.

Planom je predviđeno sprovođenje mera protiv svih prekršilaca zakona, u skladu sa zakonima Kosova, u cilju mirnog i bezbednog okruženja za sve građane.

Istovremeno, policija traži razumevanje građana i učesnika u saobraćaju u slučaju privremenog prekida saobraćaja za vreme manifestacije Vidovdan, odnosno eventualno korišćenje alternativnih puteva.

BONUS VIDEO - Hrkalović i Stefanović ponovo zajedno u policiji – zašto je važan Aleksandar Papić?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar