Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Kosovska policija oglasila se danas nakon završetka akcije usmerene protiv šverca sprovedene u Štrpcu i u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice. Zaplenjena je veća količina robe, više vozila, a uhapšeno je jedanaest osoba.

Kosovska policija sprovela je danas akciju usmerenu protiv šverca, navodi Kossev.

Operativni plan nazvan „Transport 2“ realizovalo je odeljenje granične policije u saradnji sa kosovskom carinom, a s ciljem suzbijanja kriminala, krijumčarenja i drugih prekograničnih kriminalnih pojava, poručili su iz KP.

Istražne radnje u sklopu ove akcije započete su još krajem 2021. godine, a zbog sumnje da se pojedine osobe bave „zabranjenom trgovinom“.

Pročitajte još:

Danas, potvrđeno je iz policije, operativni plan je sproveden u regionu Uroševca, odnosno Štrpcu i u severnom delu Kosovske Mitrovice, o čemu je nešto ranije izvestio naš portal.

„Odeljenje granične policije i Carina Kosova sproveli su inspekcije na četiri lokacije (tri u opštini Štrpce i jednu u opštini Severna Mitrovica) i zaustavili, pretresli četiri vozila za koja se sumnja da su vršila prevoz, odnosno zabranjen promet i šverc“, navodi se u saopštenju KP.

Prilikom preteresa, dodaju, pronađena je i zaplenjena značajna količina krijumčarene komercijalne robe – namirnica, alkoholnih pića, duvana i drugog, odnosno robe koja je bila bez odgovarajuće dokumentacije.

Iz poilcije ujedno dodaju da je ukupno jedanaest muškaraca sa Kosova uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, bez navođenja da li je i koliko njih uhapšeno u Štrpcu, a koliko u severnom delu Mitrovice.

Ujedno, zaplenjena su i tri vozila.

BONUS VIDEO: Kosovska policija i pucnjava u Zvečanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar