Ivan Kontić, koji je uhapšen pre dva dana u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo u Crnoj Gori, juče je pred Višim sudom u Podgorici izneo odbranu u kojoj kaže da je Miljana Mandića - malo tukao, odnosno, da mu je naneo samo jednu opasnu povredu.

„Ne znam zašto mi se na teret stavlja pokušaj ubistva Miljana Mandića. Potukli smo se i on nakon tog sukoba nije imao povrede opasne po život. Zadobio je samo jednu opasnu povredu i ništa više“, rekao je Kontić.

Posle saslušanja, Kontiću je određen ekstradicioni pritvor od dva meseca, a tereti se za pokušaj ubistva. Za njim se tragalo od 24. avgusta kada je onesvešćenom Mandiću polomio obe ruke.

Podsetimo, Ivan Kontić je nestao odmah posle brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, kada je objavljen snimak nasilja i prebijanja. Srpska policija je 12. septembra saopštila da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Inače, dan kasnije,13. septembra, novosadska policija privela je dve osobe zbog sumnje da su pomogli Ivanu Kontiću, koji se sumnjiči da je brutalno prebio M.M. (28).

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Jedna od velikih nepoznanica u ovom slučaju je bio propust zahvaljujući kom je Kontić, nakon brutalnog prebijanja, slobodno šetao Srbijom i Crnom Gorom, čiji je državljanin, te se čak u međuvremenu nagodio i za oportunitet za drugo krivično delo koje mu se stavljalo na teret.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare