Foto: printscreen Twitter/noviput

"Juče su završene dokazne radnje, svi akteri su ispitani. Čeka se odgovor tužioca i najverovatnije će biti optuženje protiv učenika koji je punoletan", naveo je Ivan Bzenić, viši tužilački pomoćnik.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku završene su sve dokazne radnje o incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, gde su trojica učenika maltretirala na času profesorku engleskog jezika.

Pročitajte još:

Ivan Bzenić, viši tužilački pomoćnik rekao je za Euronews Srbija da se sada čeka odgovor tužioca, ali da će najverovatnije biti podnet optužni predlog protiv najstarijeg učenika koji je učestvovao u događaju.

„Juče su završene dokazne radnje, svi akteri su ispitani. Čeka se odgovor tužioca i najverovatnije će biti optuženje protiv učenika koji je punoletan“, naveo je Bzenić.

Procedura je takva da tužilac predaje predlog za optuženje Osnovnom sudu u Trsteniku, a ukoliko ga sud usvoji zakazuje se suđenje. Bzenić je pojasnio da se najverovatnije pokreće postupak i to za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Ostala dvojica učenika su maloletni i za njih je nadležno Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

Inače, incident u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio se 9. novembra prošle godine kada je učenik trećeg razreda na času engleskog jezika prišao profesorki sa leđa i izmakao joj stolicu. Ona je pala na pod, a sve to snimao je drugi đak, dok je treći kačio na društvene mreže.

Tako je profesorka doživela fizičko, psihičko, ali i digitalno nasilje. Profesorka se posle višemesečnog bolovanja, polovinom februara vratila na posao u istu školu, ali je uputila molbu nadležnima za premeštaj u drugu školu.

***

BONUS VIDEO: Marija Stevanović, profesorka iz Trstenika, žrtva učenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar