Veselin Milić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs;Screenshot/Youtube/B92, Facebook

Nakon što smo otkrili da u nezakonito sazidanoj, a potom ozakonjenoj luksuznoj zgradi na Dedinju, gde se cena kvadrata kreće do 6.700 evra, stan ima šef beogradske policije Veselin Milić (195 kvadrata), BIRN saznaje da još veći stan, odmah pored, poseduju i njegovi tast i tašta (213 kvadrata). Komšije su im Novak Stajić, brat gradskog sekretara za ozakonjenja i njihovi roditelji.

Više od 400 kvadrata stambenog prostora na ekskluzivnoj lokaciji u ulici Neznanog junaka na Dedinju, gde su se skućili pojedini javni funkcioneri, ali i članovi njihovih porodica, poseduju šef beogradske policije Veselin Milić i članovi njegove porodice, otkriva BIRN.

Nakon što smo krajem juna objavili da u zgradi koja je nezakonito sazidana, pa potom ozakonjena, prvi čovek beogradske policije ima stan od 195 kvadrata, BIRN saznaje da u istoj zgradi, stan veće kvadrature, od 213 m2, poseduju Zlatomir i Stojanka Marjanović, tast i tašta Veselina Milića. Dva stana su na istom spratu i razdvaja ih samo zid.

Pročitajte još:

O kako vrednim nekretninama se radi možda najbolje pokazuje podatak da je do prošlog meseca na istom spratu gde se nalaze ova dva stana, prodavan stan od 186 kvadrata za 1,25 miliona evra, odnosno 6.700 evra po kvadratu.

I dok je Veselin Milić, kako se vidi iz katastra, za stan uzeo kredit, doduše samo na 130.000 evra što je daleko manje od cene stanova u toj zgradi, roditelji Milićeve supruge, čini se, nisu imali potrebe za tim. Za razliku od stana Veselina Milića, stan roditelja njegove supruge u istoj zgradi, nije pod hipotekom, odnosno ne postoji zabeležba da je na njega upisana zaloga radi dobijanja stambenog kredita.

Ceo tekst pročitajte na sajtu BIRN.

BONUS VIDEO: Kuća načelnika policije Veselina Milića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram