protivpožarni aparati
Ilustracija Foto: kragujevac.rs

U susret žetvenoj sezoni i u cilju sprečavanja požara na poljoprivrednim mašinama i usevima, šumadijski kombajneri dobili su aparate za gašenje požara, a za njih je u kragujevačkoj Vatrogasnoj stanici organizovana i protivpožarna obuka.

Potpuno nove PP aparate dobilo je 114 kombajnera iz kragujevačkih seoskih mesnih zajednica, kako bi tokom predstojeće žetve pravovremeno mogli da reaguju ukoliko na mehanizaciji ili usevima izbije požar.

protivpožarni aparati
Foto: kragujevac.rs

Oni su prošli i protivpožarnu obuku, a celu akciju podizanja bezbednosti i zaštite od požara organizovali su Grad Kragujevac i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD).

„Imajući u vidu visoke temperature tokom žetve, mehanizaciju i sve ostale faktore, rizici od požara su veoma visoki. Zakon je tu precizan i jasan, a mi se trudimo da zakon poštujemo do kraja. Zahvaljujući ovakvim merama, u poslednjih 20 godina nije zabeležen nijedan požar tokom žetve“, istakao je Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

protivpožarni aparati
Foto: kragujevac.rs

Protivpožarne aparate žeteocima su poklonili Grad Kragujevac i DVD, a u akciju se uključilo i preduzeće za proizvodnju protivpožarne opreme „Todorović“, koje je takođe doniralo deo PP aparata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar