Petar Lazović sa klanom Belivuk
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Crnogorski policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32), koji su navodni članovi kavačkog kriminalnog klana, u aplikaciji SKY koristili su pseudonime "Junior" i "Komandos" odnosno "Zli poručnik" i "Oficir".

Portal Libertas objavio je detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici crnogorske policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

U dokumentu, koji je Europol poslao još jula prošle godine Crnoj Gori, navodi se da Lazović i Milović „koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema“.

Na jednoj od fotografija do kojih su došli novinari Libertasa iz aplikacije Sky vidi se Marko Miljković, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer i dvojica policajaca kako poziraju zagrljeni na fotografiji.

Na drugoj se vidi policajac Milović koji je 6. januara 2021. poslao fotografiju Zviceru.

Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Na trećoj fotografiji Petar Lazović je fotografisao tužioca Sašu Čađenovića i policajca Mićka Žižića i poslao Zviceru 3. decembra 2020. godine.

Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Nova.rs objavila je u avgustu 2021. godine da je Veljku Belivuku zabranu ulaska u Crnu Goru „skinuo“ upravo Petar Lazović, početkom 2020. godine. O povezanosti porodice Lazović sa kavačkim klanom više puta se govorilo prethodne
godine.

Na jednoj od fotografija, koje je naš izvor tvrdio da su nastale u kafiću pokojnog Alana Kožara, bliskom škaljarcima, vidi se Lazović kako zagrljen pozira sa drugim pripadnicima crnogorske policije, a kako je trenutak ovekovečen u Kožarevom kafiću, smatra se da je na taj način poslata poruka suparničkoj kriminalnoj organizaciji.

Interesantno je da je krajem januara 2020. Belivuk zajedno sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem otputovao u Crnu Goru u posetu Zviceru, nakon čega su svi zajedno privedeni na informativni razgovor budući da u toj zemlji slove za bezbednosno interesantna lica. Akciju je komentarisao upravo Zoran Lazović koji je u tom trenutku još bio na funkciji u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala.

Inače, u dokumentu u koji su uvid imali novinari portala Libertas navodi se da je Petar Lazović, u SKY aplikaciji, imao šifru “Junior” i “Komandos”. Europol je utvrdio da je on preko te aplikacije razmenio 14.065 poruka.

Ljubo Milović, koristio je nadimak “Zli poručnik“ i “Oficir“ i imao je nekoliko kriptovanih telefona sa kojih je razmenio skoro 100 hiljada poruka.

Oni su, kako se navodi, bili u direktnoj komunikaciji preko SKY-a sa Radojem Zvicerom, koji je imao nadimak „Born“.

U istom dokumentu se navodi da je Petar Lazović, u više navrata, razmenjivao oružje sa Zvicerom.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Europol navodi i da je, navodno, “Petar Lazović bio u svakodnevnom kontaktu sa Zvicerom i obaveštavao ga o svemu što je dogovoreno u policiji, na sastancima sa tužiocem, o planiranom akcionom danu, gde je raspoređen IMSI hvatač, koju vrstu vozila koristi policijska nadzorna jedinica itd“.

***

BONUS VIDEO: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar