Nekoliko vatrogasnih vozila trenutno se nalazi na mestu eksplozije u krugu fabrike "Ede pro" u Leštanima, a na terenu su i komandant vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović i načelnik PU Beograd Veselin Milić. Uzrok eksplozije biće poznat nakon uviđaja, a kako je saopšteno, eksplozija se dogodila u magacinu u kome se skladištilo 500 raketa.

„Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka“, rekao je Majstorović i dodao da su na lice mesta upućene adekvatne snage, 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Pročitajte još:

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

„U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni“, rekao je Majstorović.

Podsetimo, u eksploziji su dve osobe stradale, dok je 16 povređeno,

BONUS video: Eksplozije kod Bubanj Potoka

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare