Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

Miloš Tofilović (47) iz Čajetine, koji je uhapšen u zajedničkoj akciji američke agencije DEA, srpske i bugarske policije zbog šverca heroina, i koji je bio vozač vlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" i najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluvije, poseduje brojne luksuzne apartmane na Zlatiboru.

Autori: Tanja Milovanović i Vojislav Milovančević

Tofilovićevo ime se, takođe, nalazi u optužnici u slučaju “Jovanjica”, na kojoj su osim njega i Predraga Koluvije, još sedmorica njihovih saradnika. On je nakon otkrivanja afere u novembru 2019. uhapšen, a nedavno je pušten iz pritvora. Ipak, na slobodi se nije dugo zadržao, pa je priveden u spektakularnoj akciji DEA i srpske policije.

Pročitajte još:

Reč je o vozaču, koji se u trenutku hapšenja Koluvije, nalazio za volanom audija koji je presretnut na auto-putu, nakon čega je otkrivena cela afera „Jovanjica“. Inače, kako portal Nova.rs saznaje, Tofilović je iza sebe na Zlatiboru izgradio imperiju i uspešni je preduzetnik.

U svom posedu posedovao je auto perionicu „Karčer“, ali je Narodna banka Srbije podnela zahtev da se ona obriše iz Registra privrednih subjekata, zbog prestanka važenja registracije.

Foto:Nova.rs

Ipak, Tofilović iza sebe na Zlatiboru ima i čak dva luksuzna kompleksa. Reč je o nekretninama „Apartmani Tofilović“, koji se nalaze u srcu ove planine, a koja je u vrhu turističkih atrakcija u Srbiji.

Foto:Screenshot/Mup.rs

Podsetimo, Tofilović se pominje i u optužnici za „Jovanjicu 2“, kojom su obuhvaćeni pripadnici bezbednosnih službi. On je nedavno „pao“ u međunarodnoj akciji zajedno sa M. S. (37) iz Niša, a u njihovom posedu pronađeno je tada dva kilograma heroina.

Istovremeno, u Bugarskoj uhapšeni su srpski državljanin Ž. M. (39), za koga se sumnja da je vođa ove kriminalne grupe i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H., a zaplenjeno je ukupno 20 kilograma heroina.

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu vodi se postupak protiv optuženog Predraga Koluvije, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“, i ostalih okrivljenih da su pripadnici njegove kriminalne grupe. Na pomenutom imanju novembra 2019. zaplenjeno je skoro četiri tone marihuane, a Koluviji su ubrzo stavljene lisice na ruke.

Koluvija je u trenutku hapšenja kod sebe ima lažnu policijsku značku. Inače, imanje „Jovanjica“ u proteklih nekoliko godina obilazili su brojni visoki državni funkcioneri, zbog čega je jasno da proizvodnja konoplje na njoj nije bila moguća bez znanja državnog vrha.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar