Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

Zora Dobričanin Nikodinović, advokat Predraga Koluvije, vlasnika imanja "Jovanjica" na kome je krajem prošle godine zaplenjeno gotovo četiri tone marihuane, oglasila se za portal Nova.rs povodom hapšenje novih lica, od kojih je pet zaposleno u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), rekavši da su nova privođenja očigledan pokazatelj da tužilaštvo ne poseduje čvrste dokaze protiv njenog branjenika.

U nastavku istrage u slučaju „Jovanjica“ privedeno je pet pripadnika državnih organa A. T, B. R, R. B, M. K. i Z. B, kao i M. T. i S. M., a kako tužilaštvo navodi, osumnjičeni se terete da su članovi organizovane kriminalne grupe vlasnika poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica” Predraga Koluvije i da su u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili krivična dela po njegovom nalogu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Koluvija, većinski vlasnik “Jovanjice” uhapšen je novembra prošle godine sa falsikikovanom službenom policijskom značkom i tada je u plastenicima na tom imanju zaplenjena rekordna količina marihuane. Protiv Koluvije i još devet osoba optužnica je podignuta maja ove godine. I pored toga, nova hapšenja usledila su pre nekoliko dana, a kako za portal Nova.rs kaže Zora Dobričanin Nikodinović, advokat prvooptuženog u ovom postupku, nova hapšenja samo dokazuju da su dosadašnji dokazi u optužnom predlogu “tanki”.

“Odmah nakon što je optužnica za Jovanjicu stala na pravnu snagu, sto znači da može da se odredi termin suđenja – usledila su nova hapšenja osumnjičenih, pod sumnjom da su činili organizovanu kriminalnu grupu. Samim tim činom daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u njoj tanki. Jer inače, gde je logika da se ovoliki ljudi hapse neposredno nakon stupanja optužnice na pravnu snagu, da se i dalje vodi istraga umesto da se ide na suđenje? U novinama sam pročitala da je sve te ljude iz službi bezbednosti organizovao Koluvija?!”, kaže Dobričanin Nikodinović.

Foto: Printscreen minrzs.gov.rs

Kako portal Nova.rs saznaje, osumnjičeni koji su privedeni u nastavku istrage biće saslušani danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podsetimo, Predrag Koluvija, većinski vlasnik firme “Jovanjica” uhapšen je sredinom novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom. Tada je otkriveno i da se u plastenicima na ovom imanju nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Optužnica protiv njega i ostalih lica, zaposlenih na tom poljoprivrednom gazdinstvu, podignuta je 8.maja ove godine. Inače, za aferu „Jovanjica“ saznalo se tek nakon što je narodni poslanik Miroslav Aleksić upitao nadležne organi zbog čega se nisu u medijima oglasili povodom rekordne zaplene marihuane novembra prošle godine na imanju „Jovanjica“.

Političari obilazili imanje

Prethodnih godina pomenuto gazdinstvo “Jovanjica” posetili su brojni funkcioneri, među kojima su ministar Aleksandar Vulin, direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić, Dragomir Petronijević iz Gradskog veća Beograda, ali i Dragan Sikimić koji danas vodi Agenciju za borbu protiv korupcije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram