Predrag Koluvija Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Na proslavi rođendana "Informera" u Rosićima među gostima našao se Predrag Koluvija, optužen za organizovanje proizvodnje marihuane na najvećoj plantazi u Evropi.

Na društvenoj mreži Tviter Koluvija je objavio sliku sa proslave. Na fotografiji stoji u zagrljaju oca Milana, koji nosi majicu – s jedne strane su precrtani mediji: Vreme, NIN, Danas i Nova uz natpis „da lažu kao N1“, dok s druge stoji natpis „pravda za Jovanjicu“.

Pored objavljenih fotografija Koluvija je napisao: „Majica ide na licitaciju!“.

Tim povodom N1 je pokušao da kontaktira Milana Koluviju, kako bi objasnio otkud oni na žurci „Informera“ i kako se znaju sa glavnim i odgovornim urednikom Draganom J. Vučićevićem. Pored molbe da ga nazovu kasnije, više se nije javljao na telefon.

Podsetimo, protiv Predraga Koluvije vode se dva sudska postupka pred Specijalnim sudom u Beogradu, a u oba se tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu za prodaju.

On je uhapšen nakon što ga je novembra 2019. godine na auto-putu Beograd-Niš policija zaustavila zbog bahate vožnje, a potom privela zbog posedovanja lažne policijske legitimacije. Istog dana, policija je upala na njegov rasadnik kod Stare Pazove, gde je, kako se navodi u optužnici, pronađeno 1,6 tona marihuane.

Koluvija je u međuvremenu tužio neke od medija koji su izveštavali o njegovom hapšenju, poslovima i suđenju. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) prvostepeno je osuđena u avgustu zbog povrede pretpostavke nevinosti, pošto su Koluviju nazvali „optuženim narko-bosom“.

Vlasnik Jovanjice je takođe tužio BIRN zbog povrede ugleda zbog izveštaja sa pretresa u predmetu Jovanjica, na kom je tužilac izneo informacije iz sudskih presuda mađarskog suda za krijumčarenje kanabisa iz 2011. i 2012. godine u kojima se pominje Koluvija, kao i odgovore odbrane i samog Koluvije na te navode.

A Koluvijin advokat Svetislav Bojić oslobođen je po optužbi za pretnje upućene novinarki Jeleni Zorić, kojoj je rekao da „niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio“.

Koluvija se nakon puštanja iz pritvora pojavljuje u medijima, a javio se i u emisiju „Utisak nedelje“ u kojoj se govorilo o slučaju „Jovanjica“, i rekao da su „ljudi ostrašćeni“ i da bi voleo da ga „puste na miru da živi svoj život“.

***

BONUS VIDEO: Od Baste do Koluvije: Kome se okreću „loši đaci“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare