Milica Barašanin Foto: Privatna arhiva

Kod Somborske pruge u Subotici, pre jedanaest godina, maltene na samom pragu kuće u naselju Zorka, nađeno je telo svirepo ubijene Milice Barašanin, koja je tada imala samo 16 godina. Njen ubica nikada nije pronađen.

Te kobne noći, tačnije, 7. oktobra 2010. godine oko 21 čas, Milica se javila baki da je krenula kući iz grada. Žurila je da bi večerala sa svojom porodicom.

Inače, Milica se sa majkom, bakom i dekom preselila u Suboticu iz Sombora u kojoj je upisala Hemijsku školu.

Majka Svetlana Simendić joj nije dozvoljavala da dugo ostaje u gradu, te je tinejdžerka, nakon što je provela ceo dan sa društvom, krenula putem sablasne pruge. Društvo ju je dopratilo do jednog dela, a potom je nastavila sama, što će se na kraju ispostaviti kao kobna greška.

Ubica joj je, najverovatnije, prišao s leđa. Ona ga nije čula jer je, prema rečima policije, u ušima imala slušalice iz MP3 plejera sa kojeg je slušala muziku. Velikim oštrim sečivom joj je naneo ubode u grudi, a potom joj je prerezao vrat. Ona se borila sa ubicom, o čemu svedoči činjenica da joj je odsečen kažiprst i da su joj ranjeni prsti na levoj ruci, odnosno, da je imala posekotine po rukama.

Za to vreme, majka ju je čekala na kapiji. U prvi mah je mislila da Milica kasni… Njenu ljutnju pekinule su policijske sirene i rotaciona svetla.

Istrčala je iz dvorišta, a dočekao ju je policajac sa rečenicom koja je Svetlanu Simendić zavila u crno.

Te noći na informativan razgovor u policiju privedeno je više od 30 muškaraca. Zadržani su njen dečko i njegov brat blizanac, ali su i oni pušteni nakon što su prošli poligraf.

Mesto zlocina policijska traka policija zlocin
Mesto zločina Foto:TANJUG/ SINISA KUPINOVIC

Policija je kasnije zaključila da je devojčica najverovatnije ubijena na drugom mestu, a da je njeno telo dovučeno ispred kuće.

„Rekla nam je da je pred nju iz velikog crnog automobila, sa zatamnjenim staklima, pred nju izašao stariji muškarac koji joj je rekao da zna gde živi, koji auto vozi njen dečko i da će biti njegova“, izjavili su tada u policiji dečko i majka ubijene Milice.

„On je išao sa namerom da je ubije. Nije je opljačkao, nije napastvovao, hladnokrvno joj je prerezao vrat.  Ona je pokušala da se odbrani, zato su joj bila povređena dva prsta na ruci, ali nažalost nije mogla“, ispričala je majka za lokalne medije i dodala:

„Sve njene stvari, što je taj dan imala su i dalje u policiji. Rečeno mi je tada da je pronađen DNK ispod njenih noktića, ali da ne znaju čiji je . Uz to, nedostaje i motiv zločina“, dodala je ona.

Svetlana je, takođe, istakla da se više ne nada da će ubica njenog deteta ikada biti pronađen.

„Nadala da će ubica biti pronađen, da ću saznati razlog zbog čega je ubio moje dete. Sada se više ni ne nadam“.

Ipak, 11 godina kasnije, Milicin ubica i dalje šeta slobodno. Zbog brutalnog zločina, koji je šokirao javnost Srbije, do danas niko nije uhapšen.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Zvezdari

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare