Foto: detective-info.com.ua; društvene mreže; shutterstock; goggle maps

"A znaš li ti, jadan ne bio, kako je počeo rat. Znate li da ste ubili momka koji prodaje cigare", pita odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer Mila Radulovića Kapetana, "škaljarca" kog su Zvicerovi ljudi zarobili kako bi izvukli što više informacija o suprotnoj strani, a na kraju ga i ubili. U Skaj prepisci, koju su objavile "Vijesti" Zvicer po svemu sudeći govori o ubistvu Srđana Vlahovića (28) iz 2016. godine u Dobroti.

Višednevna prepiska između Radulovića i Zvicera odvijala se putem kriptovane „Skaj“ aplikacije nakon što su ga pripadnici beogradskog ogranka „kavačkog klana“. Marko Miljković i Veljko Belivuk, sa svojim saradnicima, došli u Crnu Goru, namamili Radulovića, oteli ga, a potom danima držali na tajnoj lokaciji i putem njega i njegovog kriptovanog telefona izvlačili informacije i mamili druge „škaljarce“ u zamku. U zastrašujućoj, višednevnoj prepisci, vođa ozloglašene grupe govori Kapetanu da će sačuvati svoj, ali i život svoje porodice, ukoliko bude radio sve što mu se kaže.

Milo Radulović Kapetan Foto: Privatna arhiva

Ovaj sa druge strane moli da ga, u ime starih dana, samo poštede mučenja i govori da je spreman da umre. Naravno, poručuje, na Zviceru je da odluči šta će sa njim… U jednoj od poruka Radulović takođe nudi da, ako planiraju da završe rat klanova koji bukti godinama, posreduje između pripadnika grupe jer tu „može dosta da uradi“. Tada ga Zvicer pita da li zna kada je počeo rat i besno mu nabraja ubistva za koje tvrdi da ih je izvršio „škaljarski klan“.

„A znaš li ti, jadan ne bio, kako je počeo rat. Znate li da ste ubili momka koji prodaje cigare. Znaš li da ste ubili još dva momka na ostrvo. Da ste pucali čovjeku u leđa, čovjeku koji je čuvao Vukotiće pet godina. Da li ti znaš da su sve ovo Vukotići započeli. Misliš da mi ne znamo da je Jarić stariji ubio, ovoga mučenoga Srđana dok je prodavao cigare. Misliš da ne znamo da ga je doveo Mićko na motor’ i da je Mićko to sredio. Je li, misliš da se to ne zna. Tvoj kum Mićko. Pa ti si krenuo da radiš grđe stvari nego Alan. Sve si grđe radio od njega. Nego ćeš ti sad ođe da nam kažeš, koga ćeš ti da nam daš. Te koji su okrvavili ruke i ubijali našu braću. Bez ičega, bez ikakvog povoda. Te ćeš da nam daš. Za njih okončavanja rata dok su živi – nema. A ovu đecu što ste uveli u rat, oni nas ne interesuju. Ti nas ne interesuješ, budalčino jedna, razumiješ li, ali ćeš da radiš ono što se dogovorimo“, pita Zvicer Radulovića, a objavile su „Vijesti“.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Likvidacija u Dobroti

Kako se može zaključiti, Zvicer Raduloviću govori o ubistvu Srđana Vlahovića u kotorskom naselju Dobrota aprila 2016, godine kada se i jedinstveni kotorski klan definitivno raspao na „kavačku“ i „škaljarsku“ grupu. Samo godinu dana ranije, podsetimo, u Beogradu je ubijen Goran Radoman, čije ubistvo nezvanično označava početak stravičnog sukoba.

Vlahoviću su oko 20.00 časova, dok je prodavao cigarete u kolima, na ulici na motoru prišli napadači od kojih je jedan zapucao i ispalio više hitaca u Vlahovića. Žrtva je ubrzo podlegla povredama, a ubica je nestao bez traga. Dan kasnije iz mora je izvučen dvotočkaš za koji se veruje da je korišćen u ubistvu i pronađen je arsenal oružja u Kotoru, ali ubica do danas nije identifikovan. Zvicer, po svemu sudeći, za ovo ubistvo krivi „škaljarce“, odnosno njihove vođe, braću Vukotić, od kojih je Jovica ubijen u Turskoj, a Igor je godinama u bekstvu.

Iako Vlahović zvanično nije imao kriminalni dosije, iz novinskih članaka moglo se još tada naslutiti da je u vreme pre ubistva, prema nekim sumnjama, počeo da radi za „kavački klan“. Po svemu sudeći, Zvicer je sada potvrdio te navode.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar