Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Foto:Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Nikola Spasojević, koji se nalazi na optužnici sa ozloglašenim klanom Belivuk-Miljković, odlučio je da se dogovori sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i time je dobio status okrivljenog saradnika. Spasojević, poznatiji kao Spale, u početku je spominjan kao neko ko je prao novac za kriminalnu organizaciju, ali tokom istrage se utvrdilo i da je učestvovao u surovim likvidacijama.

Nikola Spasojević se dogovorio da, u zamenu za svedočenje protiv ozloglašenog kriminalnog klana, dobije 14 godina zatvora, potvrđeno je za naš portal iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Spasojeviću bi u suprotnom pretila kazna do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Spasojević se tereti za učestvovanje u ubistvu Aleksandra Gligorijevića, koje se odigralo na jeziv i surov način, a razlog je navodno bila osveta.

Pročitajte još:

Takođe, on se tereti za ubistvo Veličković Gorana, kojeg su na njihov već uvežban način namamili, navodno radi dogovora o prodaji oružja, a zatim ga svirepo ubili.

Smatrali su ubijenog kao pripadnika druge grupe, koja je navodno nameravala da ubije vođu klana Belivuka, kada je on napisao krvlju čuveno „Vidi lutko, Meksiko u sred Beograda“.

Spasojević je takođe učestvovao i u ubistvu Gorana Mihajlovića, koje je naknadno dodato na spisak žrtvi klana Belivuk Miljković.

Kako navodi tužilaštvo u nalogu za sprovođenje istrage, Belivuk je navodno Spasojeviću dao novac i rekao mu da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilse gume i ne manje od 40 džakova ćumura.

Sudeći po navodima tužilaštva, ovo ubistvo izvršeno je po drugačijem principu od ostalih.

Goran Mihajlović (22), za čiju otmicu i ubistvo su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlado Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević, nije prvo otrovan, već je ubijen iz pištolja.

Takođe, Nikola Spasojević Spale, zajedno sa ostalim pripadnicima klana, tereti se i za držanje oružja i eksplozivnih materija u čuvenoj kući mučenja u Ritopeku.

Iako se prvo, kao i većina njegovih saradnika, ubrzo nakon hapšenja branio ćutanjem, odlučio je da izda njegove saradnike i sarađuje sa Tužilaštvom.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara prošle godine u velikoj akciji MUP i BIA. Terete se za najteža krivična dela, među kojima su otmice, ubistva, silovanje, reketiranje i nedozvoljeno rasturanje droge i oružja.

BONUS VIDEO: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar