Branko Malović i Andrej Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Branko Malović, za koga Pančevci tvrde da je krivac za nedavne događaje i incidente koji su se dešavali u Pančevu, a u koje su umešani navijači, godinama unazad važi za glavnog čoveka te stranke za južni Banat i osobu koja strahom vlada ovim delom Srbije, navodno preteći da će svako ko ne bude glasao za naprednjake biti otpušten.

O ulozi Branka Malovića na dešavanja u južnom Banatu, poslednjih godina ukazivao je prvi čovek Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

„Ima u južnom Banatu čovek koji se zove Branko Malović. On je jedan kadar SNS-a koji je zadužen za južni Banat i koji pod izgovorom kapilarnih glasova sprovodi kapilarni teror. Ko god nije za SNS, izložen je tome da bude otpušten ako je radio u državnoj firmi, da se uništi privatna firma ako je u privatnoj firmi, da mora gazda da ga otpusti jer će mu onda inspekcije uništiti firmu…“, rekao je Čanak 2019. godine.

Pročitajte još:

Malović, prema onome što je o njemu objavio dnevni list Danas, živi na Novom Beogradu, gde je vlasnik kafića Domino. Navodno je bio vozač u Ministarstvu energetike i rudarstva pre nego što je avanzovao i postao koordinator SNS za južni Banat i Podunavlje.

Malović se, a prema ranijim rečima sagovornika „Danasa“, pojavio niotkuda u južnom Banatu i zaveo strah i trepet među članstvom SNS-a.

Branko Malović Foto:Screenshot

„Ovo vam je Branko Malović. Glavni kabadahija Južnog Banata i podunavskog okruga. Taj, koji je tukao Željka Sušeca republičkog poslanika SNS, maltretirao gradonačelnicu Smedereva da kleči, te šamarao gradonačelnicu Vršca. Fin čovek“, napisao je svojevremeno glumac i član PSG Sergej Trifunović na Tviteru. 

Nema nijednu javnu funkciju, njegovog potpisa nema nigde u javnim dokumentima, ali je, tvrde sagovornici Danasa, faktički on pravi gradonačelnik svih gradova i opština južnog Banata (Pančeva, Vršca, Kovina, Bele Crkve, Alibunara, Kovačice, Plandišta, Opova).

Pred njim stoje mirno svi gradonačelnici, predsednici opština, članovi veća…

Malović je bio zadužen za izbore u Lučanima, a mnogo vršačkih funkcionera je bilo dan-noć u Lučanima, prilikom čega su korišćeni opštinski automobili.

Podsetimo, za vreme vanrednog stanja u Srbiji zbog koronavirusa, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić iznela je u Skupštni Srbije niz dokaza o akcijama paljenja baklji i uznemiravanja građana širom Srbije u večernjim časovima, za koje su odgovorni visoki funkcioneri vladajuće stranke.

Ona je tada izjavila da su visoki funkcioneri SNS-a odgovorni za organizaciju svega viđenog i tom prilikom navela Malovića.

„Na pitanje ko preti, dobijamo direktna imena: Aleksandra Timotijević, Marko Mladenović, Nada Milanović, Željko Sušec, Branko Malović. Aleksandra Timotijević je funkcionerka SNS-a, Željko Sušec je bivši poslanik SNS, koji je bio primoran da podnese ostavku u roku od 72 sata kada sam govorila o koruptivnoj aferi sa apotekom Pančevo. Branko Malović je potpredsednik Izvršnog odbora SNS, čovek koji se vrlo često može naći u blizini i Aleksandra Vučića i Ane Brnabić“, rekla je tada Tepić.

Tužio pa povukao prijavu protiv novinara

Branko Malović podneo je 15. oktobra 2018. godine tužbu protiv novinara portala Pančevo Si Ti Nenada Živkovića. Malović je tužio Živkovića zbog teksta ‘Kakve kazne čekaju naprednjake, kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)’, te je za nadoknadu nematerijalne štete zbog „pretrpljenog duševnog bola“ tražio 500.000 dinara.

Međutim, ubrzo je Malovićeva tužba povučena od strane njegovih punomoćnika.

BONUS VIDEO: SNS: Vučić nosilac svih lista za izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram