Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Čitav region tuguje zbog tragične smrti Mateja Periša, mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu krajem decembra prošle godine i čije telo je pronađeno prošle sedmice kod Ada Huje.

Matej će danas biti sahranjen u svom rodnom Splitu, a njegovi prijatelji večeras će se oprostiti od njega u špaliru brodova u blizini splitske Trajektne luke, prenosi Telegraf.

Njegov otac Nenad Periš ranije je zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na sahranu njihovog voljenog sina i brata.

„Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, i događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem“, rekao je Periš.

Pročitajte još:

Uoči sahrane, Matejeva sestra je na društvenim mrežama postavila potresan video snimak i poruku kojom se oprostila od svog brata.

Na snimku se nižu Matejeve fotografije, dok se u pozadini čuje pesma Dina Merlina „Nedostaješ“.

„Nedostaješ brate moj, nadam se da si konačno našao svoj mir, hvala ti što si postojao, hvala ti što si me ujedinio. Uzeli su te Sava i Dunav, Hrvatska te čeka i širi svoja krila… Počivaj u miru, voli te tvoja sestra najviše na svijetu“, stoji u objavi njegove sestre.

BONUS VIDEO: Izjava oca Mateja Periša 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar