Foto: Turska policija

Nakon saznanja da se u dvorištu kuće uhapšenog Željka Bojanića (55), za kog se veruje da je blizak kavačkom klanu, nalazi zakopano telo Rista Mijanovića (33), turska policija je po nalogu tužilaštva otpočela iskovanja u potrazi za telom. U međuvremenu, isplivala je informacija da je Bojanić u Tursku ušao sa lažnim makedonskim pasošem, a da je nestanak Mijanovića, pre nego što je to učinila porodica na Cetinju, prijavio njegov advokat u Istanbulu.

Vest da se Željko Bojanić, kog su još zvali i Boris, nalazi u Istanbulu, dok policija od 2014. godine intenzivno traga za njim, te da ga je turska policija privela, pokrenula je lavinu novih saznanja oko sukoba kavačkog i škaljarskog klana, pa su tako tamošnji mediji objavili i da je u dvorištu vile u kojoj se krio u Istanbulu nalazi zakopano telo Rista Mijanovića (33), inače blizak škaljarskom kriminalnom klanu. Mijanovićevo ubistvo stavlja se na teret Bojaniću.

Do ovih saznanja došla je turska policija nakon sprovedene akcije u istanbulskom naselju Sarijero u petak uveče, tokom koje su lisice stavljene Bojaniću.

Advokat prijavio nestanak Mijanovića

Kako su objavili mediji u Turskoj, Mijanović je nestao 2020. godine u Istanbulu, a njegov nestanak prijavio je upravo njegov advokat u Turskoj. U pretresima koje je tada vršila policija nije pronađen nijedan trag. Ipak, već tada se znalo da je reč o osobi iz kriminogene sredine jer je sumnjičen za teška krivična dela poput ubistava i ranjavanja, ali i dilovanja narkotika.

Risto Mijanović Foto: Turska policija

Paralelno sa tim, Mijanovićeva porodica je 26. februara 2021. godine cetinjskoj policiji, odakle je Mijanović, prijavila da su sa Mijanovićem izgubili svaki kontakt. Navodno, pre nego je nestao, porodici i prijateljima rekao je da će se naći sa Kraljevčaninom za kojeg je Specijalno državno tužilaštvo kasnije utvrdilo da je krajem 2020. godine ubijen u Kotoru.

Inače, istragom je utvrđeno i da je kavčanin Bojanić u Tursku ušao sa lažnim makedonskim pasošem na ime Andelew Belchew Jordan. Ne treba zaboraviti da je i vođa škaljarskog klana, koji je ubijen nedavno u Turskoj, svojvremeno hapšen sa lažnim makedonskim pasošem…

Željko Bojanić Foto: eumostwanted.eu

Inače, kako su Vijesti objavile, Bojanić je godinama na Interpolovoj listi najtraženijih begunaca. U bekstvu je od kada je Slovenija za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je od septembra 2014. do juna 2015. godine učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Radio sa kruzerima

Pre bekstva Bojanić se u rodnom gradu bavio ugostiteljstvom. Prema ranijem istraživanju Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore, on je godinama omogućavao dolazak najvećih svetskih kruzera u Crnu Goru. Bojanić je nekadašnji bliski saradnik sada pokojnog Dragana Dudića Frica – desne ruke narko bosa iz Pljevljaka Darka Šarića.

Takođe, prema poslednjim informacijama turskih medija, u dosadašnjem prekopavanju dvorišta vile nije ništa pronađeno, saopštila je policija u Turskoj.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar