Foto: Printscreen/NOVA S

Crnogorski državljanin Miloš Miljanović, navodni pripadnik "kavačkog klana" koji je uhapšen jutros u Beogradu zbog sumnje da je naoružan upao u kafić na Vračaru, ušao je ilegalno u Srbiju pre mesec dana, tačnije usred vanrednog stanja i vrhunca epidemije koronavirusa, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Zasad nije poznato kako je Miljanović uspeo da ilegalno uđe u Srbiju u vreme kada su na snazi bile najstrože mere i vanredno stanje.

Uhapšeni se sumnjiči da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a kako su beogradski, ali i crnogorski mediji izvestili, on je planirao da ubije pripadnika suparničkog „škaljarskog klana“ Miloša Nilovića (31) zvanog Runjo.

„Miljanović je bio blizak „kavačkom klanu“ i u prethodnom periodu je živeo u Herceg Novom, iako je rodom iz Trebinja. Poseduje crnogorski pasoš, a po dosadašnjim saznanjima, u Srbiju je ušao pre mesec dana i to ilegalno. Iako je bio strogo kontrolisan ulazak i izlazak iz zemlje zbog situacije sa epidemijom koronavirusa, osumnjičeni je ipak uspeo da uđe u zemlju“, kaže izvor našeg portala.

Inače, Miljanović se sumnjiči da je u ponedeljak oko 17 sati naoružan upao u baštu jednog kafića na Vračaru, razgledao po lokalu, a potom izašao. Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama pojavio se snimak nadzornih kamera pomenutog kafića, na kome se vidi kako muškarac u crnoj trenerci sa kapuljačom u glavi i „uzijem“ u ruci ulazi u baštu kafića. Ubrzo je u kafiću nastala opšta panika, a ljudi su krenuli da beže iz pomenutog lokala. Ipak, najveće pažnju izazvala su dvojica mladića koji su se, po ulasku u kafić, sakrila iz šanka, a za jednog od njih se sumnja da je bio meta napada.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Navodno, reč je o Milošu Niloviću, koji je u medijima označen kao osoba bliska „škaljarskom klanu“, a sumnja se da je ovo bilo samo upozorenje.

Podsetimo, Nilović je već uspeo da preživi jednu pucnjavu u kafiću na Zvezdari, u kojoj je ubijen njegov dobar prijatelj Vladimir Popović Pop, inače vlasnik kazina „Havana“ na Slaviji. Takođe, trenutno se protiv njega vodi postupak u Višem sudu u Beogradu, nakon što je juna 2017., sa nekoliko osoba, uhapšen u velikoj akciji policije u restoranu „Durmitor“ na Novom Beogradu. Tada je kod osumnjičenih pronađeno oružje.

#related-news_1

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare