Miloš Miljanovićn, Foto: Privatna arhiva

Miloš Miljanović, koji je maju 2020. godine ušao naoružan automatskom puškom u baštu jednog kafića na Vračaru, osuđen je danas u Višem sudu na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja. On je inače prethodno i priznao izvršenje tog krivičnog dela.

Miljanović je ušetao u baštu kafića „Le Petit Bistro“ na Vračaru sa maskom na licu, noseći automatski pištolj „uzi“ u ruci.

Pročitajte još:

Njemu se sudilo zbog krivičnog dela nedozvoljeno nošenje oružja, mada se najpre verovalo da je imao nameru da puca, odnosno da ubije Miloša Nilovića zvanog Runjo i njegova dva prijatelja s kojima je sedeo za stolom u bašti kafića. Runja je policija označila kao pripadnika škaljarskog klana, a u beogradu je hapšen u restoranu Durmitor.

Na početku suđenja je priznao da je tada nelegalno nosio oružje, ali je rekao da nije imao nameru nikoga da ubije, već samo da zaplaši muškarce koji su prethodnog dana dobacivali i vređali ga, piše Telegraf. 

Odbio je međutim da odgovori odakle mu automat, tvrdeći da ga je dobio od prijatelja u zamenu za novac koji mu je ranije pozajmio.

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti.

Naime, Miljanović je u kafić ušetao naoružan i maskiran oko 17 casova, ali je nakon panike i bežanja gostiju i on vrlo brzo iz istog pobegao. Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen.

Policija ga je uhapsila sledećeg jutra dok je spavao u iznajmljenom stanu, gde je, kako je saopšteno tada, pronašla automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonsku maska i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

BONUS VIDEO: Radoje Zvicer pokušaj ubistva Kijev atentat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar