Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je danas da "postoje osobe koje remete odnose bratske Crne Gore i Srbije, pa su zato poslale Veljka Belivuka u Crnu Goru".

„To su maniri jedne Obrenovićke Srbije. Ali kako smo znali sve te aktivnosti mi smo to sprečili“, rekao je Katnić na konferenciji za medije.

Pročitajte još:

Belivuk je sa svojim saradnicima uhapšen početkom februara u Srbiji zbog niza kirivičnih dela.

Ranije je saopšteno da je 22. januara u Tivtu sprečeno ubistvo Belivuka i uhapšena je banda koja se pripremala da ga ubije medju putnicima u zgradi Aerodroma.

Uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković.

Komentarišući optužbe iz Srbije da je pomoćnik direktora Uprave crngorske policije Zoran Lazović „šef Veljka Belivuka“, Katnić je rekao da da je Lazović jedan od najboljih policajaca na Balkanu i da su crnogorski policajci triput spasli život Belivuku, kao i vodjama „škaljaraca“ i „kavačana“.

Katnić je dodao da je Lazović ugrožen i da se štiti njegova bezbednost.

Pored toga, novinarima je rečeno da je Specijalno policijsko odeljenje podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Peruničića i bivšeg agenta tajne pratnje Srđe Pavićevića jer su nezakonito snimali i pratili više osoba.

Katnić je kazao da zbog tajnosti postupka ne može da iznese koje su to osobe bile i koliko je političara i novinara među njima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar