Foto:Savo Prelević/Vjesti.me; Vesna Lalić/Nova.rs

Glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katnić rekao je da je plan kriminalaca iz Srbije bio da pošalju Veljka Belivuka u Crnu Goru "da bude ubijen". On je naveo i da je je plan bio "da kažu da su nesposobni".

Saopštio je i da je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović najbolji policajac na Balkanu i da će taj Sektor izgubiti inspiratora za borbu protiv kriminala ako ga smene. Katnić je rekao i da je lažna vest da je Lazović šef Belivuku.

„Tom policajcu crtaju metu na čelo i to nije prvi put“, rekao je.

Katnić je rekao i da je on čuo da je neko drugi Belivukov šef, ali da neće pričati o tome.

„Država mora da zaštiti Lazovića… Ako odem, a neću, verujem da će i mene štititi“, rekao je Katnić.

„Lider DF-a pokušava meni i porodici da stavi krv Kovačevića na ruke“

Glavni specijalni tužilac je rekao da je bio sudija Vojnog suda kada je ubijen Radova Raco Kovačević, i da sada novinari i lider Demokratskog fronta pokušavaju njemu i njegovoj porodici da stave krv tog Nikšićanina na ruke.

Rekao je i da u nalazima veštaka piše da je Kovačević preminuo pre nego je u njega pucano ispred Kliničkog centra, „i da su ovi koji mu podmeću to mogli da provere sa veštacima“.

„Žao mi je ovog momka. Evo danas, posle ovoliko godina, izjavljujem saučešće, kao i za sve koji su stradali… Ovima koji pitaju sada, 20 godina posle ubistva i 13 posle presude za koju sam glasao, nije bitna istina, već da mene diskredituju“, kazao je Katnić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar