Slobodan Kašćelan Foto: Privatna arhiva

Navodni vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan rekao je da sa Jovanom Vukotićem nije imao nerešenih sporova i da zbog toga ne može ni da zamisli zbog čega je taj Kotoranin pripremao njegovo ubistvo.

To je saopštio na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), u svojstvu svedoka-oštećenog, u postupku protiv Vukotića, Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića, prenose Vijesti.

Kašćelan se nije pridružio krivičnom gonjenju protiv navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana, piše u optužnici SDT-a čiju osnovanost će proveravati Viši sud u Podgorici.

U tužilačkom aktu koji potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović, objašnjava se da je Kašćelan tužiocima ispričao i da je tokom novembra i decembra 2020. godine stalno boravio u svojoj kući u naselju Vidikovac.

Pročitajte još:

”I da je retko izlazio iz kuće, iz razloga što ga je pratila policija, koja ga je i kontrolisala”.

Vukotića SDT tereti da je izvršio krivično delo – teško ubistvo putem podstrekivanja, na štetu Kašćelana, Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ubistvo naručeno Sky porukama

Prema optužnici, Kotoranin je upravo tokom novembra i decembra 2020. godine podstrekao druge na ubistvo. Navodno, to je činio porukama, preko kriptovane SKY ECC aplikacije.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram