Foto: N1

Predsednik Koordinacionog saveta za nestale Ahmet Grajćevci rekao je da srpska aktivistkinja Nataša Kandić zna za masovne grobnice kosovskih Albanaca u Srbiji, ali da, prema njegovim rečima, ne da te informacije.

Grajćevci je u emisiji „60 minuta” na KTV rekao da je napuštanje sastanka kosovskog Udruženja nestalih, u vreme kada je Kandićeva govorila u sredu u Prištini za okruglim stolom „Skoro dve i po decenije posle rata, kakva je sudbina nestalih?“ u organizaciji Komisije za ljudska prava, učinjeno zato što jednostavno nisu hteli da je slušaju.

„Nismo bili tu da slušamo Kandićevu, već da se obratimo institucijama Kosova za naše zahteve. Niti smo Kandićevu uvredili, niti povredili, niti joj nešto loše rekli. Nismo hteli da je slušamo kako govori. Neka slušaju oni koji su osnovali Beograd na Kosovu. Resursni centar je direktno osnovao Veljko Odalović. Ukratko, jednom smo rekli da ne sarađujemo sa Natašom Kandić i sa organizacijama koje nisu na Kosovu. Ono što Kandićeva zna su tajne, koje ona ne odaje. Vučić i Dačić su otvoreno zapretili i Kandićevoj i svim svedocima, da će svako ko svedoči o lokaciji masovne grobnice biti kažnjen najstrožim zakonom Republike Srbije. Verujem da ona više zna, ali ne govori. I ne samo gospođa Kandić, već i mnogi drugi“, rekao je Grajćevci.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, pitanje nestalih lica je potpuno političko, dodajući da Srbija tek kada joj zatreba, otkriva masovne grobnice.

Grajćevci je rekao da ni EU nije zainteresovana za otkrivanje masovnih grobnica u Srbiji.

„EU je stalno mazila Srbiju oko ovog procesa. EU nije bila zainteresovana, jer da je bila za 24 sata bi to završila. Oni tačno znaju gde su masovne grobnice i Kosova, i Bosne i Hrvatske“, rekao je on, prenosi Kossev.info.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram