Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić objavila je na Tviteru da se na skupu čišćenja grafita "Ratko Mladić srpski heroj" večeras ispred Doma omladine u Beogradu čulo kako pripadnik "Levijatana" kaže policajcu "nismo se tako dogovorili".

Grupa građana i aktivista uspela je večeras da očisti grafit „Ratko Mladić srpski heroj“, koji je ispisan na zgradi Doma omladine u Beogradu.

Međutim, osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić objavila je večeras na Tviteru da je čula kako pripadnik Levijatana kaže policajcu „nismo se tako dogovorili.

„Večeras se čulo kada pripadnik Levijatana kaže policajcu ‘Nismo se tako dogovorili’, dok su policajci zadržavali fašiste, građani su razređivačem brisali grafit ‘Mladić srpski heroj'“, napisala je Kandić na Tviteru.

Podsećanja radi, nekoliko desetina građana, oko 18 sati, razređivačem je uspela da očisti grafit, a prethodno, policija je onemogućavala da se priđe zgradi. Pošto im policija u početku nije dozvolila da priđu grafitu, aktivisti i građani su natpise na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ počeli da lepe na stub ispred Doma omladine.

Ranije danas, grupa aktivista i građana prelepila je nalepnicima “Ratko Mladić osuđen za genocid” grafit „Ratko Mladić srpski heroj. Ubrzo je na mesto održavanja protesta stigla policija, a građani su nastavili sa lepljenjem nalepnica „Ratko Mladić ratni zločinac“ uprkos upozorenju da im biti napisane prijave. Policija je potom svim prisutnima tražila lične karte, a oni su uprkos uzimanja ličnih isprava nastavlili da prelepljuju grafit. Protestu je prisustvovala i Aida Ćorović, koja se pridružila ostalima u lepljenju nalepnica u prisustvu sedam policajaca.

 

****

BONUS VIDEO: Policija ispred Doma omladine sprečava građane da priđu grafitu o Ratku Mladiću

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare