Grupa građana i aktivista uspela je večeras, nakon početne policijske zabrane, da očisti grafit "Ratko Mladić srpski heroj" koji je ranije danas ispisan na Domu omladine u Beogradu.

Ispred Doma omladine, oko 18 časova, okupilo se nekoliko desetina građana i aktivista koji su želeli da očiste grafit, ali ih je u tome sprečila policija koja im nije dozvolila da priđu zgradi.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pošto im policija u početku nije dozvolila da priđu grafitu, aktivisti i građani su natpise na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ počeli da lepe na stub ispred Doma omladine.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među okupljenim građanima i večeras je bila i predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policija im je zatim dozvolila da priđu Domu omladine, i građani su razređivačem uspeli da očiste grafit.

Podsetimo, ispred Doma omladine, osvanuo je grafit „Ratko Mladić srpski heroj“, a koji su ranije danas aktivisti i građani prelepili nalepnicama na kojima piše “Ratko Mladić osuđen za genocid”.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ubrzo je na mesto održavanja protesta stigla policija, a građani su nastavili sa lepljenjem nalepnica „Ratko Mladić ratni zločinac“ uprkos upozorenju da im biti napisane prijave.

Policija je potom svim prisutnima tražila lične karte, a oni su uprkos uzimanja ličnih isprava nastavlili da prelepljuju grafit. Protestu je prisustvovala i Aida Ćorović, koja se pridružila ostalima u lepljenju nalepnica u prisustvu sedam policajaca.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Protestu je i danas prisustvovala predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić koja se pridružila ostalima u lepljenju nalepnica.

 

****

BONUS VIDEO: Protest „Mural mora pasti“

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare