Dalibor Bogdanović Boća Foto:Privatna arhiva

Goran Kovačević zvani Goranac (47) koji je u četvrtak uveče ranjen u Novom Sadu dok je njegov telohranitelj Uroš Stefanović (27) ubijen, dovodi se u vezu sa navodnim ubicom Teodore Kaćanski, fitnes instruktorke koja je greškom izrešetana u Novom Sadu 2016. godine jer je upravo Goranac optužen da je njenog navodnog ubicu oteo. Kroz ove slučajeve provejava i ime jednog bivšeg policajca.

Odmah nakon što je objavljena vest da je na novosadskoj Detelinari iz automatske puške ranjen Goran Kovačević zvani Goranac, zajedno sa Urošem Stefanovićem (27) za kog se veruje da mu je bio telohranitelj i vozač, javnost se prisetila slučaja iz 2016. godine, kada je u istom gradu ubijena fitnes instruktorka Teodora Kaćanski (30).

Novosađanku je te 2016. godine izrešetao ubica koji je čekao ispred zgrade njenog dečka. Njih dvoje su se dovezli džipom – Teodorin dečko Nenad Stević je ušao u zgradu, a ona je prešla na vozačevo mesto da preparkira automobil. Ubica se prikrao do automobila i ispalio je više hitaca u nesrećnu devojku. Preminula je tri dana kasnije od zadobijenih povreda.

Iako policija nije obezbedila dovoljno dokaza da se ubica uhapsi, svetlo sumnje palo je na Gorana Cvejića iz Budisave. Da je upravo Cvejić ispalio smrtonosne hice, verovato je i Teodorin dečko Nenad Stević. Zato je Stević, kako se sumnja, okupio ekipu drugara kako bi oteli Cvejića.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

U izvršenju tog „zadatka“ pomogli su mu ranjeni Kovačević, Vladica Rakić, Božidar Bosnić i Dalibor Bogdanović Boća. Stević i Bosnić pokušali su na parkingu u novosadskom naselju Detelinara da otmu Cvijetića koji je u trenutku kada su ga zaskočili vikao da ga puste i da on nije kriv.

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Oni su u njega uperili pištolj, udarali ga, vezali, stavili u gepek „audija A6“ i odvezli van grada. Policija je blokirala Novi Sad i uhapsila otmičare na Mišeluku, dok su se kretali prema Sremskoj Kamenici i Fruškoj gori. Protiv njih je pokrenut postupak, a pred sudom su se branili da nisu planirali da otmu Cvejića, već da su izveli „građansko hapšenje“ i da su planirali da ga predaju policiji.

Bogdanović je inače bivši policijski službenik, a bio je i akter većeg broja incidenata. Pre nekoliko meseci, u Bogdanovićevoj zgradi u Novom Sadu, u dva navrata je pronađen eksploziv. Pre tri godine preživeo je eksploziju auto-bombe koja je bila postavljena ispod njegovog vozila, i zbog koje je izgubio nogu, a nekoliko godina ranije jedva je preživeo ranjavanje u centru Novog Sada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar