Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš je već nekoliko puta bio u sukobu sa zakonom, nije mu stran ni zatvor, ali koja kazna ga očekuje ukoliko tužilaštvo dokaže njegovu krivicu i bude osuđen za ubistvo svoje supruge Ane Volš.

Podizanjem optužnice protiv Brajana Volša (46) za ubistvo supruge Ane Volš (39), devojačko Ljubičić, rođene Beograđanke i majke troje dece, počinje sudski postupak i novo poglavlje u ovom slučaju.

Tužilaštvo je danas saopštilo da je podignuta optužnica protiv Brajana Volša za ubistvo supruge Ane, što znači da je skupljeno dovoljno dokaza koji ga terete za ovaj gnusan zločin.

Postavlja se pitanje kakav će biti epilog suđenja i koja kazna očekuje Brajana ukoliko tužilaštvo uspe da dokaža da je on ubica.

U državi Masačusets smrtna kazna ukinuta je 1984. godine. Iako se guverner te američke države zalagao da se smrtna kazna vrati, to mu nije prošlo, tako da je i dalje najstroža sankcija ostala doživotna robija.

Pročitajte još:

Ipak, postoje ljudi koji su u toj američkoj državi počinili zločine i osuđeni su na smrtnu kaznu. To je slučaj ako je počinjeno krivično delo koja spada u nadlež federalnog suda, koji može da izrekne tu kaznu. Na smrtnu kaznu je osuđen Džohar Carnajev, terorista koji je aktivirao bombu tokom bostonskog maratona koja je usmtilo troje i ranila više stotina osoba. Iako je zločin počinjen na teritoriji države Masačusets, ovaj zločin je iz federalne nadležnosti, tako da je bilo moguće osuditi na najstrožu kaznu.

Brajan Volš može da bude optužen na federalnom nivou jedino ako je krivično delo izvršio delimično i na teritoriji druge države, što je malo verovatno, a i optužnicu je podiglo lokalno tužilaštvo.

*****

BONUS VIDEO: Suđenje Zoranu Marjanoviću koji je prvostepeno osuđen za ubistvo supruge Jelena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar