Igor Jurić, Foto: Medija centar

Igor Jurić je za naše medije izjavio da ima informacije da je dečak (9) koji je silovan u Sremskim Karlovcima i ranije bio napastvovan.

„To nije ništa novo i o tome sam već govorio mnogo puta. O pedofiliji i nestancima dece se javno počelo govoriti tek posle Tijaninog nestanka (2014. godine). Za građane u Srbiji to je bila tabu tema“, kaže Jurić.

Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dete za koji je „pitanje da li bi dospeo u javnost“ da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

„Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor.“

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom dece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dete i da je devetogodišnji dečak u teškom stanju.

Naselje Čerat
Foto: Nova.rs

„Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima dece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to delo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora“, naglasio je Jurić.

Policija je nastavila da ispituje svedoke i obavlja razgovore sa svima onima koji, na bilo koji način, mogu da se dovedu u vezu sa slučajem silovanja devetogodišnjeg dečaka prošlog vikenda u Sremskim Karlovcima, kako bi što pre pronašli osumnjičenog, ili više njih, za izvršenje tog nedela, koje je zgrozilo domaću javnost.  U proteklih sedam dana, koliko je proteklo od tog gnusnog čina, kako Novosti nezvanično saznaju, policijski inspektori razgovarali su sa mnogim osobama, među kojima i sa domaćinom rođendanske proslave na kojoj je, kako se sumnja, mališan napastvovan. Obavljena su i neophodna veštačenja kao i druge istražne radnje, ali još nema informacija o tome ko bi mogao da bude osumnjičen kao počinilac tog krivičnog dela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare