Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ministar unutrašnjih poslova Aleksanadr Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika opštine Palilula i visokog funkcionera Srpske napredne stranje (SNS) Aleksandra Jovičića jasna poruka da nema zaštićenih i da "nema te partijske knjižice" koja će nekog zaštititi.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio veoma jasan, niko neće biti zaštićen. Ovo je nešto što se nije moglo zamisliti u ranijim vremenima“, ocenio je Vulin u gostovanju na Radioteleviziji Srbije.

Jovičić i njegovih sedam uhapšenih saradnika zaposlenih u opštini Palilula terete se za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja. Vulin je rekao da je policija veoma zadovoljna dokazima prikupljenim pretresom stana i kancelarije Jovičića.

Prema rečima Vulina, akcija je trajala nekoliko meseci i do hapšenja je došlo tek kad se prikupilo dovoljno ostalih dokaza.

On nije mogao da odgovori da li je tačna informacija da je u Jovičićevom stanu pronađeno 350.000 evra, objašnjavajući da je ceo slučaj u rukama tužilaštva.

Govoreći o noćašnjoj eksploziji u čačanskoj fabrici Sloboda, Vulin je naglasio da je na licu mesta bilo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 10 vattrogasaca kompanije.

Kako je objasnio, shodno protokolima, tek 24 sata od poslednje detonacije može da se uđe unutra i napravi uviđaj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare