Foto: Printscreen StudioB

Pripremno ročište pred suđenje kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki (64) i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe, koje je trebalo da bude održano danas, prezakazano je za 8. maj u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ročište je prezakazno zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa. Jotiću, koji je od nije poznat pravosudnim organima, sudi se zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca juna 2018. godine u Kruševcu.

Sem Jotića, na optuženičkoj klupi naći će se još sedam okrivljenih za koje se sumnja da su bili pripadnici njegove grupe. Optuženi su Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović, Vuk Petrović i Stefan Radulac, Nenad Jovanović zvani Mali Bidža, kao i Jotićeva supruga Marija.

Podsetimo, ovo je treći postupak koji se vodi protiv Jotića. Naime, on je 2018. godine izašao iz zatvora, nakon što je odslužio 15 godina robije zbog organizovanja kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskog okrugu. Takođe, Jotić je osuđen i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda, kako bi mu izdejstvovao blažu kaznu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram