Foto: Printscreen StudioB

Stefan Radulac Žuti (27) iz Kruševca, optužen da je likvidirao sina i oca, Vojina (41) i Dejana Stankovića Ždrokinca (70), izručen je Srbiji, nakon što je prošlog jula uhapšen u Banjaluci po poternici koju je za njim raspisala domovina.

Radulac se tereti da je postupao direktno po naređenju Zorana Jotića Jotke, vođe kriminalne grupe, te da je ispalio smrtonosne hice u Vojina.

Naime, Radulac je optužen da je 7. maja 2018. godine ubio Vojina Stankovića, i ta egzekucija se smatra početkom delovanja Jotkine kriminalne grupe, nakon što je on dva meseca ranije izašao iz zatvora gde je izdržao kaznu zbog organizovanog kriminala.

Radulac je mlađeg Ždrokinca upucao u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću. Na Vojina je ispalio sedam metaka, Stankovića je pogodio samo jedan, piše Blic. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio ga direktno u čelo.

Kao motiv spominjao se njihov sukob odranije, jer je Radulac navodno napao sina Vojina Stankovića, nakon čega se mlađi Ždrokinac obračunao sa sada optuženim. Po svemu sudeći, Jotka je iskoristio taj sukob, pa je Radulca nagovarao da se obračuna sa mlađim Stankovićem, čime je zadao kobni udarac Ždrokincu.