Ilustracija Foto:EPA-EFE/STR

Bivši pripadnik "OVK", Šefćet Biljikbaši (Shefqet Bylykbashi), pozvan je od strane Specijalnog tužilaštva u Hagu. Biljikbaši će biti ispitan u svojstvu svedoka, potvrdio je ogranak Udruženja veterana "OVK" u Lipljanu.

„Poštovani veterani OVK i vi građani Kosova, obaveštavamo vas da je danas potvrđeno da je poziv Specijalnog suda sa sedištem u Hagu uručen veteranu OVK, Šefćetu Biljikbašiju, u svojstvu svedoka ovog suda“, prenosi Kossev.

Ovaj bivši pripadnik „OVK“ trebalo bi da se pojavi u Hagu 8. decembra.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. Prema navodima kosovskih medija, više stotina bivših pripadnika „OVK“ je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja prošle godine. Među najistaknutijim imenima „OVK“ ali i kosovske politike koja su ispitana su bivši kosovski predsednik, Hašim Tači, bivši predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji koji se sada zajedno sa Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem nalaze na zajedničkoj optužnici za ratne i zločine protiv čovečnosti. Optužnica za ratne zločine potvrđena je i i Saljihu Mustafi. Svi optuženi su negirali da su krivi za zločine koji im se stavljaju na teret.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar