Foto:Tanjug/AP Photo/Mike Corder/EPA-EFE/EVA PLEVIER/EPA-EFE/Peter Dejong/EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Bivši politički i vojni lideri OVK koji se nalaze u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, trenutno mogu da kontaktiraju sa članovima svojih porodica samo putem video poziva.

Specijalni sud potvrdio je da optužene, koji su u pritvoru u Hagu, niko ne može fizički da poseti.

„Generalno, lične posete pritvorskom objektu trenutno nisu moguće zbog mera povezanih sa kovid-19. Umesto toga, da bi se olakšao redovan kontakt sa porodicom, omogućeni su sastanci putem video veza i plaća se razuman broj telefonskih poziva pritvorenicima“, rekla je portparolka Specijalnog suda Angela Griep, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Reporteri.

Sedam bivših političkih i vojnih vođa OVK optuženi su za niz krivičnih dela, od zastrašivanja svedoka kojima su težili bivši čelnici Organizacije ratnih veterana OVK, do ubistava i okrutnog postupanja sa ljudima, za koje su optuženi bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i Saljih Mustafa

Pritvorski centar Specijalnog suda nalazi se u zatvorskom kompleksu „Haaglanden“ u Hagu. Ovaj zatvor je jedinstven u Holandiji i jedini u kome se pritvorenicima pružaju usluge fizičkog i psihijatrijskog lečenja 24 sata dnevno.

„Haaglanden“ se nalazi u Ševeningenu i može da primi oko 200 ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare