Foto: Shutterstock

Prava drama odigrala se 24. juna u novobeogradskom Bloku 45, nakon što je jedna majka objavila da joj je nestao trogodišnji sin. Dečak je, srećom, vrlo brzo pronađen a ono što je ispričao svojoj mami, objavila je u grupi uz upozorenje drugim roditeljima. Trogodišnji sin joj je kazao da ga je tokom potrage nepoznati čovek pozvao u žbun i ponudio mu čokoladu.

Potraga za trogodišnjim dečakom u novobeogradskim blokovima trajala je oko sat i po vremena.

„A. se sa svojim tatom vraćao kući na večeru na biciklu bez pedala i vozio je nekih 20-ak metara ispred tate. U jednom trenutku je nastala gužva na šetalištu i tata nije mogao da ga ugleda. A. tata ima povređenu nogu i ne može brzo trči. Kada je potrčao ka A. nije nigde mogao da ga ugleda, počeo je da ga traži i odmah me je pozvao. Ja sam izjurila i pozvala komšije da mi pomognu i u roku od pola sata do 45 min ceo blok ga je tražio, postavljena je objava i u ovoj grupi, prijavljen je nestanak policiji i komunalnoj policiji“, navela je dečakova majka u Fejsbuk grupi „Blok 45 info“.

Kako je navela, ono što je od sina saznala želela je da podeli i sa drugim roditeljima, smatrajući da tako nešto može nečijem detetu da se dogodi.

„A. je rekao da se uplašio kada je uleteo među ljude i da ga je jedan čovek pozvao da mu se pridruži u žbunju. Čovek mu je rekao da je i on uplašen i ponudio mu je čokoladu. A. kaže da su se njih dvojica sakrili od čudovišta. Nakon čega je čovek rekao A. da su se njih dvojica izgubili i da će zajedno pronaći tatu i uputili su se ka Savi. A. kaže da je čovek u jednom trenutku nestao i ostavio ga je i tada je A. stajao sam i ugledala ga je žena koja je pozvala policiju“, navela je majka u objavi.

Ona je naglasila da je ovo priča deteta koje ima tri godine, koja se ne može proveriti i koju je saznala ispitujući ga više puta.

Foto:Screenshot/Facebook/grupa Blok 45 info

„Ja sam profesorka socijalnog rada, bavim se zaštitom dece i obučena sam da intervjuišem decu. Moguće je da imamo nekoga ko vreba malu decu i važno je da obratimo pažnju i više nego inače i to kao zajednica. Mala deca ne mogu da razumeju da nepoznati mogu biti opasni, a u velikim gužvama svašta je moguće“, navodi se.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare