Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Muškarac D.J. iz Brusa koji je uhapšen pod sumnjom da je svom poznaniku prodao ćerku za 3.000 evra, kako samo saznali već je ranije udao ćerku koja je imala 14 godina.

“Njega je prva žena sa kojom ima četvoro dece, napustila. I ostao je da živi sa decom. Kasnije se ponovo oženio, i ima još nekoliko dece. Ćerku iz prvog braka je udao kada je ona imala 14 godina. Reč je o porodici koja živi u romskom naselju, i tu se generacijama unazad”, kaže za Nova.rs sagovornica iz Brusa.

Otac uhapšen i nalazi se u pritvorskoj jedinici u Kruševcu. Osim oca devojčice, uhapšen je i muškarac koji ju je kupio, pa će obojica odgovarati za krivično delo trgovina ljudima. Obojica su odranije poznati policiji, otac devojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca devojčice je ranije podneta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde je reč o ugovorenom braku.

Istraživanje Udruženja „Romani cikna“ iz 2016.godine, pokazalo je da čak 95 posto romskih devojčica u Kruševcu udato je do punoletstva, a 70 posto je do punoletstva već imalo prvo dete, pokazalo je.

Slučaj uhapšenog oca D.J. (44) u Brusu nakon što je policija otkrila da je prodao svoju dvanaestogodišnju ćerku, na žalost, nije usamljen.

Ženska romska mreža je tokom istraživanja na terenu došla i do sunarodnice, čija je „cena“ pri kupovini bila „700 evra i boks cigareta“.

Udali su je sa 12 godina.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje i zaplena marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare