Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je u Brusu kod Kruševca uhapsila 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je prodao ćerku (13) poznaniku (47) iz okoline Bojnika.

Devojčica je pronađena u Bojniku odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Osim oca devojčice, uhapšen je i njen kupac, pa će obojica odgovarati za krivično delo trgovina ljudima. Obojica su odranije poznati policiji, otac devojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca devojčice je ranije podneta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Navodno, reč je o ugovorenom braku.

„Otac devojčice je problematičan, alkoholičar je i sklon tučama. On je svoju ćerku pre izvesnog vremena primorao da se uda za njegovog znatno starijeg poznanika. Obavestio ga je da njegova ćerka košta 3.000 je evra, a ovaj mu je predao novac i odveo nesrećno dete svojoj kući u selo kod Bojnika“, rekao je sagovornik Republike, prenosi Blic.

Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao ćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac.

Kupac je prilikom hapšenja bio bahat.

„Bio je bahat, ponašao se kao da ništa loše nije uradio. Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se devojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. Govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom ćerkom“, rekao je izvor.

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im preti od pet do 12 godina zatvora.

Bonus video: Tragedija na Zvezdari: Preminula devojčica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare