Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenju Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, trebalo bi da sutra počne u Višem sudu u Beogradu, nakon što je prvostepena presuda, kojom je Marjanović osuđen na 40 godina zatvora, ukinuta. Marjanović se brani sa slobode, a tokom ponovljenog postupka trebalo bi da budu saslušani brojni svedoci, među kojima je i frizerka Zorica G. kojoj se ubijena pevačica pre zločina žalila na odnose u kući.

Kako se navodi u optužnici protiv Zorana Marjanovića, zločin se dogodio oko 16.56 sati, kada je poslednji put zabeležen signal telefona Jelene Marjanović. Prema veštačenju baznih stanice, njenom suprugu Zoranu telefon je bio isključen u tom periodu, odnosno u stanju mirovanja, a signal mu je naknadno registrovan u 17.04 sati.

Tužilaštvo smatra da se optuženi sa isključenim telefonomm kretao od rampe-stadion ka rampi-šljunkara, te da su se Jelena i on morali sresti na nasipu u periodu između 16.56 do 17.04, što je ujedno i vreme ubistva. Marjanović je pre nekoliko meseci pušten da se brani sa slobode, a ubrzo je ukinuta i presuda protiv njega.

Zoran Marjanović sa advokatima Stefanom Jokićem i Aleksandrom Zarićem Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tokom novog suđenja trebalo bi da budu saslušani i brojni svedoci u postupku, koji su poznavali Marjanoviće, kao i ubijenu pevačicu. Pretpostavlja se da će među svedocima biti saslušana i frizerka ubijene pevačice, Zorica G.

Pročitajte još:

Tokom prvostepenog postupka, frizerka je govorila o odnosu između Zorana i Jelene, navodeći da joj se pevačica u više navrata žalila da je omalovažavana od strane supruga koji joj je govorio da je debela i ružna. Istakla je da joj je Jelena bila više od mušterije.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Ispričala je da je Zoran uvek dovozio Jelenu u salon, a nekad je i čekao da završi.

„Ponekad bi ostavio njih dve i otišao, ali bi je onda zvao po 10 puta govoreći joj da požuri, pitao je kada će da završi. Često se događalo i da dođe u salon i čeka da završimo. Jana je uvek bila s Jelenom, znam da je pokojna Zorica čuvala Janu do godinu dana pred smrt, kada više nije mogla jer se razbolela, ali takođe znam i da dete nije htelo da ostane kod Zoranovih roditelja i mislim da su je na kraju upisali u privatni vrtić. Koliko ja znam, Jana nije htela da ostaje ni sa Zoranom, već je uvek bila s Jelenom“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Svedokinja je tada ispričala i da Jelena imala loš odnos sa svekrom, Vladimirom Marjanovićem.

„Stalno se svađala sa svekrom, nije bila u najboljim odnosima sa Zoranovim bratom, s tim što je za svekrvu govorila da je žena ok i da od njih trojice – Zorana, Vladimira i Miloša, ne sme da pisne“, rekla je ona i dodala:

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Jelena mi je rekla da joj je dosta svega i da je Zoran omalovažava i ponižava. Vređao ju je i govorio joj da je kao tetka, da je debela i da ne zna da se obuče. Ipak, strah od Zorana ju je sprečavao da ode iz te kuće“, ispričala je Gemovićka u tužilaštvu.

Susret bio neizbežan

Podsetimo, slučaj ubistva pevačice, koja je likvidirana 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pomno je pratila javnost u Srbiji i regionu.

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je susret osuđenog Marjanovića i Jelene bio neminovan na nasipu u periodu kad se zločin dogodio. Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gde je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala.

VIDEO: Nema pravde ni posle osam godina: Zašto je ukinuta presuda za ubistvo pevačice Jelene Marjanović?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar