Ilustracija zaplenjeno oruzje
Ilustracija zaplenjeno oružje Foto:EPA/JULIEN WARNAND

Na zahtev kosovskog Specijalnog Tužilaštva, Osnovni Sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana osobama koje su ovog vikenda uhapšene u Prištini zbog terorizma.

U odluci Osnovnog suda o određivanju pritvora navodi se da se osumnjičeni terete za pripremu terorističkih dela ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, činjenje terorističkih dela, neovlašćeno držanje, kontrola ili posedovanje oružja i  uvoz, izvoz, snabdevanje, proizvodnju, razmenu, posredovanje ili neovlašćenu prodaju oružja ili eksploziva, prenosi KosovaPress.

Podsetimo, Kosovska policija saopštila je u nedelju da je istog dana u Prištini uhapšeno pet osoba koje se terete za terorizam, a nakon višemesečne istrage koja je uključivala i mere tajnog praćenja.

Zaplenjeni su eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje.

Iako policija to nije zvanično potvrdila kosovski mediji saopštili su detalje o delima koja se stavljaju na teret osumnjičenima.

Tako je Kallxo pisao da je reč o grupi od pet Albanaca radikalnih islamista od kojih je dvoje već hapšeno ranije. Međutim, kako su tada javili, nije još uvek jasno da li se radi o ISIS-u.

Oni su, kako isti portal ističe, planirali terorističke napade na Kosovu.

Bonus video: Na Jarinju počeo „Stiker sistem“, stvorene kilometarske kolone

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/“ target=“_blank“ rel=“noopener“>Facebook

https://twitter.com/novarsonline„>Twitter

https://www.instagram.com/nova.rs_portal/„>Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar