Foto: EPA/ANDREJ CUKIC, skyecceurope.com, Shutterstock

Darko Šarić tereti se da je osnovao kriminalnu grupu početkom 2020. godine, sa ciljem da se ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupcima protiv optuženog narko-bosa. Šarić je sve detalje vezane za napad na Joksovića prenosio putem aplikacije Skaj, odnosno putem kriptovanog telefona koji je posedovao u pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici, a portal Nova.rs ekskluzivno otkriva sve detalje nove optužnice protiv narko-bosa i još 14 optuženih.

Nije poznato da li je Šarić telefon u ćeliji imao i ranije, odnosno u periodu pre 2020. godine. Ipak, kako se može videti iz optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, narko-bos je komunicirao sa više osoba.

„Dobro sam, bi na šetnji. Ovde smješni, vama kao maske i čuda a komandiri ne nose maske a idu prevozom“, napisao je Šarić u jednoj poruci nepoznatoj osobi.

Svakodnevno je komunicirao sa više lica, obaveštavao ih kako mu je u pritvoru.

ŠARIĆ. Zašto padaju presude protiv Darka Šarića, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

„Ništa, brate moj. Što se toga tiče, sve je dobro, za 20 dana otprilike bi trebalo. Ja ništa čitam, slabo telf (telefon) i pogledam i uglavnom serije. Zabranili nam da nam donese hranu mater im j*** svaki dan nešto stežu i skratili šetnju za pola sata“, poslao je Šarić putem kriptovanog telefona nepoznatoj osobi.

„Dolazio samo drugi adv(advokat), ovako kad ti je odg (odgovor) znaj da sam spriječen, neko me zovne i moram da krijem telf ili odem na šetnju“, rekao je Šarić.

Pročitajte još:

Interesantno je i da je Šarić iz ćelije dogovarao menjanje telefona, te se iz jedne prepiske vidi da bi trebalo da mu dostave novi.

„Hoćemo li u nedelju da mijenjamo tel??“, napisao je Šarić, na šta mu nepoznati korisnik odgovara: „Ok za tel. ja ću brzo ga pripremiti ako odlučiš da mijenjaš.“

U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal nije navedeno na koji način je Šariću unet telefon u pritvorsku jedinicu. Interesantno je da je konstantno koristio aparat, te se postavlja pitanje kako to nisu uočili čuvari.

Koliko je često bio aktivan najbolje se vidi iz prepiske u kojima pojedini korisnici putem Skaj aplikacije čestitaju Šariću rođenje deteta.

„Da bude sa srećom rođenje sina“, napisao je korisnik, na šta mu Šarić odgovara: „Hvala brate moj!“

Iz spisa predmeta vidi se da je Šarić redovno komunicirao i sa svojim advokatom Dejanom Lazarević, ali i ostalima. Davao je uputstva i instrukcije kako delovati, ali i kako organizovati atentat na svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića.

Interesantno je i da se u optužnici nalazi i jedna poruka koju je Šarić razmenio sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

„Treniram a nemam sa kim da pričam, jer ja sam sam na šetnji i u ćeliji. A tražio sam da budem sam“, napisao je Šarić Zviceru.

Podsetimo, na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), a u koju je Nova.rs imala uvid, nalaze se Darko Šarić, Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (Mišić), Milan Vučinić, Arso Šarić i Duško Šarić.

Darko Šarić označen je kao organizator kriminalne grupe koja je osnovana početkom 2020. godine, sa ciljem da se ubije Nebojša Joksović, krunski svedok-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal u postupcima koji se vode pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv okrivljenog narko-bosa. Plan kriminalne grupe bio je da, ukoliko se Joksović ne liši života, da se diskredituje kao svedok-saradnik u postupku protiv Šarića, sa ciljem da izgubi pomenuti status.

BONUS VIDEO: Zašto padaju presude protiv Darka Šarića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar